Sud Pančevo
Hronika

PANČEVO: Na zahtev Višeg tužilaštva V.M. koji je bio osumnjičen za pucanje na Jovanovića Maradonu pušten na slobodu

Pančevo, Sre, 28/11/2018 - 07:49
Vladimir Đoković


Viši sud u Pančevu 23. oktobra na predlog Višeg javnog tužilaštva ukinuo je pritvor osumnjičenom V.M. i on je odmah pušten na slobodu. U pritvoru je V.M. bio od lišenja slobode 3. maja ove godine i to kao osumnjičen za krivično delo ubistvo u pokušaju i to na štetu Pančevca Vladimira Jovanovića zvanog “Maradona”.  Više javno tužilaštvo u Pančevu povelo je istragu protiv V.M. posle ranjavanja Vladimira Jovanovića ispred vrtića u ulici Svetozara Miletića u Pančevu.

Od početka maja – do kraja oktobra u nekoliko navrata  V.M. je pritvor produžavan, a žalbe njegovih advokata da bude ukinut su odbijane.

Zbog sumnji da je izvršio krivično delo pomaganja u pokušaju ubistva Vladimira Jovanovića  - Maradone u pritvoru se nalazi još jedno lice. Reč je o G.K. sa teritorije Pančeva koji je lišen slobode 16. jula a prvo rešenje o pritvoru doneto je 18. jula.

“Poslednji put pritvor je osumnjičenom produžen rešenjem ovog suda od 13. septembra 2018. godine, za još 30 dana, a za informacije šta se nakon toga dešavalo, nadležno je više Više javno tužilaštvo u Pančevu”, navodi se na kraju informacije Višeg suda u Pančevu.

I pre nego što smo se za informacije o ovom predmetu obratili za informacije Višem sudu pokušali smo da podrobnije informacije dobijemo u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu. Jer tužilaštvo vodi istragu o događaju koji je proletos, kada je Vladimir Jovanović Maradona u prepodnevnim satima ranjen ispred vrtića, uznemirio sve Pančevce. Iz Višeg javnog tužilaštva nismo dobili nikakve informacije.

 
MarketingNajnovije vesti