Foto: Mreža 21
Hronika

PANČEVO: Najstariji nasilnik u porodici 68, najmlađi 26 godina – izrečeno 20 zatvorskih kazni

Pančevo, Sub, 19/05/2018 - 08:58
Vladimir Đoković

 

Za devet meseci postupanja po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici Prekršajni sud u Pančevu postupao je u 30 slučajeva i izrekao je 20 zatvorskih kazni. Od izrečenih dve su kazne po 60 dana zatvora dok je 7 kazni bilo u rasponu od 10 do 15 dana zatvora. Prekršajni sud doneo je i 4 oslobađajuće odluke, izrekao dve opomene i dve novčane kazne od po 15.000 dinara.

Najstariji nasilnik rođen je 1950. godine, a za nasilje nad bivšom suprugom, izrečena mu je kazna od 60 dana zatvora. Najmlađi osuđeni nasilnik rođen je 1992. godine, a za nasilje nad majkom i sestrom, osuđen je na 30 dana zatvora.

Teritorijalno među kažnjenima je su iz Pančeva 3 nasilnika, u Starčevu, Banatskom Novom Selu, Dolovu, Omoljici bila su po dva slučaja porodičnog nasilja, a u Kačarevu i Jabuci po jedno.

U ovom periodu Prekršajni sud u Pančevu kažnjavao je i u nekoliko povratničkih slučajeva nasilja u porodici. Jedini ženska nasilnica pojavila se pred sudom u dva slučaja. Kažnjena je zatvorom od 50 za nasilje nad majkom a za nasilje nad bratom postupak se vodi. Povratnik za nasilje je i momak koji je ugrozio devojku pa prvi put bio 15 dana a drugi put je kažnjen na 20 dana zatvora. Prekršajni sud u dva navrata osudio je zbog nasilja nad bivšom suprugom – bivšeg supruga. Prvi put na 20, drugi put na 30 dana zatvora.

Među oštećenima – žrtvama nasilja najčešće su u praksi Prekršajnog suda u Pančevu bivše supruge i bivše devojke – 8, supruge i nevenčane odnosno vanbračne supruge – 7 i majke – 5.

 Marketing

Najnovije vesti