Hronika

PANČEVO: O ubistvu maloletnog I. A. govore načelnik Hitne pomoći, portparolka Višeg javnog tužilaštva i njegova nastavnica (VIDEO)

Izvor: 
013info Pet, 08/12/2017 - 10:12

 

 

Snimio: Aleksandar Tokin

 

Ubistvo na Novoj Misi se dogodilo sinoć oko 20 sati. Hitna pomoć je poziv dobila u 20.13. Tada je javljeno da mladić leži bez svesti.

- Nažalost, dobili smo kontradiktorne informacije o tome da li je pijan, da li je ubodna rana i tako dalje, ali smo odreagovali veoma brzo. Ekipa je u roku od nekoliko minuta bila na terenu i nažalost konstatovala da osoba leži bez svesti, odnosno bez znakova života. Tako da nismo mogli da mu pomognemo, rekao je dr Miroslav Tepšić, načelnik Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo.

Na lice mesta je došla i policija, kao i dežurni tužilac.

- Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema prema maloletnom N. S. (2000) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje  da je izvršio krivično delu ubistvo. Zahtevom se maloletnik tereti da je sinoć oko 20 časova u Pančevu, u naselju Nova Misa u tuči lišio života maloletnog I. A. starog 16 godina. Samim zahtevom tužilaštvo je sudiji za maloletnike predložilo određivanje pritvora da ne bi ometao postupak uticanjem na svedoke koje je neophodno saslušati jer je zbog načina izvršenja i posledice dela došlo do uznemirenja javnosti, rekla je portparolka Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Slavica Crveni Bubnjević.

Saznali smo i da je ubijeni I.A. pohađao Mašinsku školu u Pančevu.

- Ja sam mu predavala dva predmeta i ove i prošle školske godine i nije nikada pravio probleme i nije bio incidentan. Nije imao neopravdane izostanke, bio je redovan učenik, pristojan, kulturan – sve reči hvale o njemu, rekla je o ubijenom I.A. pomoćnica direktora Mašinske škole u Pančevu, Svetlana Spasovski. 

Nezvanično saznajemo da je N. S: od ranije poznat tužilaštvu, kao i da je izbačen iz Elektrotehnićke škole „Nikola Tesla" u Pančevu.

Ranije danas MUP je saopštio da je uhapšen sedamnaestogodišnjak bog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo. Više o tome možete pročitati ovde.Marketing

Najnovije vesti