Zgrada suda u Pančevu
Hronika

PANČEVO: Određen pritvor muškarcu koji je sa 130 kg marihuane uhvaćen na Vatinu

Izvor: 
013info Uto, 20/10/2020 - 13:27Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv lica J.P. (1980) iz Ljubovije zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 
Osumnjičenom se stavlja na teret da je 18. oktobra oko 5 časova, na graničnom prelazu između Srbije i Rumunije - Vatin, a prilikom izlaska iz Srbije, prenosio u Rumuniju radi dalje prodaje opojnu drogu marihuanu u ukupnoj količini od 129,68 kilograma, upakovanu u 130 pojedinačnih paketa koji su otkriveni prilikom carinske kontrole priključnog vozila teretnog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u fabričkoj šupljini koja se koristi prilikom prevoza valjkastog tereta, a preko koje je bila postavljena drvena oplata zbog prevoza robe, dok je osumnjičeni kod sebe u torbici držao  i 36 tableta leka Boromazepam, navodi se u saopštenju.
 
Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva prethodno zadržan u trajanju do 48 časova, istom je na predlog tužilaštva određen pritvor od strane sudija Višeg suda u Pančevu, zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi  ometao postupak uticanjem na svedoke koje treba ispitati u toku istrage, kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
 
 MarketingNajnovije vesti