FOTO: Aleksandar Tokin
Hronika

PANČEVO: Održan protest zbog poskupljenja goriva

Izvor: 
Suzana Prvulj Pet, 08/06/2018 - 18:50

Protest nezadovoljnih građana zbog poskupljenja goriva, održan je danas, 8. juna, u 17 sati, na dve lokacije u Pančevu, a s ciljem da se utiče na nadležne, kako bi akcize i cene naftnih derivata bile niže.

Pančevci su se pola sata ranije sastali na parkingu kod Hale sportova, kako bi zajedno, u isto vreme, blokirali saobraćajnice, to jest, oba puta za Beograd. Veliki broj automobila i kamiona nije se pomicao skoro dva sata. Skupovi su protekli bez incidenata, prisustvo policije bilo je zanemarljivo, a vozilo hitne pomoći je novim putem prošlo bez zastajanja ka Beogradu.

Naš sugrađanin, Dejan Marjanski, jedan od učesnika protesta, naveo je da je blokiranje saobraćajnica zapravo način da se iskaže nezadovoljstvo vozača.

 - Očekujem da će Pančevci nastaviti s ovom praksom dok cena goriva ne bude prilagođena našem budžetu. Nisam u potpunosti siguran da ćemo postići željeni cilj, ali ovakvim skupom dokazujemo makar da smo složni u nečemu, kazao je Marjanski.

Ovoj ideji koja se proširila gotovo na celu državu, prethodio je dogovor na društvenim mrežama. Naime, na Fejsbuku, grupa pod nazivom Protest zbog poskupljenja goriva petak 8.06.2018. u 17h, sada broji više od 107.000 članova, a tokom prethodnih dana ugovoreno je blokiranje saobraćaja u skoro 50 gradova.

Od početka ove godine prosečna maloprodajna cena benzina povišena za 8,79 dinara, dok je dizel poskupeo za 11,3 dinara po litru. Kako se u pomenutoj grupi moglo pročitati, građani zahtevaju da benzin ne košta više od 110 dinara, a da dizel ne bude skuplji od 120 dinara po litru.

Podsećanja radi, i prethodnog petka saobraćaj u Pančevu bio je zaustavljen, ali delimično.

 

 Marketing

Najnovije vesti