• PANČEVO: Opet blokada!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    18.00 Raskrsnica kod Grge je prohodna već duže od  dva sata. Traktori stoje okolo. Navodno, predstavnici poljoprivrednika su otišli u Vladu.

    Autobusi Pantransporta prema južnim selima i južnoj zoni, prema rečima dispečera, opet idu starom trasom kroz Žarka Zrenjanina.

    Na starom putu još uvek samo povremeno propuštaju vozila.

    13.05 Poljoprivrednici su opet blokirali raskrsnicu kod Grge. Na svakih sat vremena propuštaju vozila po 20 minuta, rekao nam je Jovan Jovanov, član pregovaračkog tima.

    Na starom putu za Beograd puštaju s vremena na vreme vozila, ali na naše pitanje da li znaju u kom intervalu će puštati odgovorili su sa „još ne“. Nadamo se nekom konkretnom odgovoru uskoro.

    Autobusi Pantransporta saobraćaju prema Beogradu saobraćaju kada se otvori raskrsnica i tada šalju dva autobusa – jedan do Dunav stanice, drugi do glavne.

    Linije prema južnim selima i južnoj zoni opet  saobraćaju kroz ulicu Oslobođenja i Stevana Šupljikca, Prvomajske, kroz Strelište i ulicom 7. Jula do Crne Mačke, pa zatim normalnom trasom.

    „Počeli smo ponovo s blokadama, jer smo od 10 do 12 sati čekali odgovor iz vlade na zahteve koje smo danas poslali, ali nam se niko nije obratio, pa čak i ne odgovaraju na pozive“, rekao je za Tanjug Ivan Adamov, jedan od učesnika protesta.

     

    Dodao je da će ukoliko tako ostane večeras saobraćaj na prilazima Pančevu iz pravca Beograda biti potpuno obustavljen.

    Pančevački poljoprivrednici su u zahtevima koje su poslali vladi danas prepodne mejlom zatražili da cena suncokreta ovogodišnjeg roda bude 75,60 dinara po kilogramu, od čega bi proizvojači dobili 73 dinara sa PDV-om, trgovci bi dobili preostala 2,6 dinara, a transportne troškove bi snosile uljare.

    Traži se da svi ovi iznosi budu isplaćeni najkasnije do 15. oktobra ove godine.

    Poljoprivrednici su tražili i da na postojeću cenu dizel goriva od 179 dinara koju sada plaćaju dobiju popust od još 20 dinara i to na 50 litara po hektaru za površinu zemlje do 20 hektara.

    Zahtev je i da se premija za mleko za drugi kvartal ove godine isplati u visini od 15 dinara po litru, a za treće i četvrto tromesečje dinar po litru, kao i da se proglasi jednogodišnji moratorijum na poljoprivredne kredite, s tim da država snosi eventualne dodatne troškove koje bi moratorijum proizveo.

     

    Poljoprivrednici su opet blokirali raskrsnicu kod Grge.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]