• PANČEVO: Počeli radovu u Dimitrija Tucovića, ali neće se raditi samo ova ulica. Gradska menadžerka objašnjava o čemu se radi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Deo Ulice DImitrija Tucovića od srede je zatvoren za saobraćaj zbog rehabilitacije.

    – Tekući problemi, koji se odnose na održavanje puta na predviđenoj trasi, biće rešeni presvlačenjem kolovoza, jer dotrajali asfalt više je teško krpiti i svakako centar grada zaslužuje, posle više decenija, da ima nov asfalt. Ono što smo planirali ovim radovima jeste kompletna rehabilitacija dela ulice Dimitrija Tucovića, od raskrsnice sa ulicom Moše Pijade do Dositejeve ulice, uključujući ulice Generala Petra Aračića i Vojvode Petra Bojovića, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman, a objavio sajt Gradske uprave Pančeva.

    Radove su u sredu počeli od Ulice Moše Pijade i prva faza će se izvoditi do raskrsnice sa ulicom Braće Jovanovića.

    – U toku radova biće kompletno zamenjene šahte koje su dotrajale i neizvodljivo je popravljati ih. Od ugradnje je prošlo na pojedinim mestima i više od 30 godina, u lošem su stanju i neophodna je zamena. Zameniće se negde oko 30 šahti na čitavom delu trase, uradiće se nove slivničke veze i naravno nivelacija kolovozne konstrukcije, kako se voda ne bi zadržavala, kazala je Maja Vitman.

    U delu kolovozne konstrukcije u Ulici generala Petra Aračića, odnosno Vojvode Petra Bojovića izvešće se i radovi na ojačanju toplovodne mreže na mestima gde je ulegao asfalt.

    – Čitavu ovu kolovoznu konstrukciju ćemo opremiti tako da bude pregledna, jasna i bez rupa na putu. Predviđeno je da se posao izvede u 3 faze, u cilju omogućavanja saobraćaja, jer zbog radova na zameni šahti nemoguće je neizmenično propuštanje saobraćaja, dodala je ona

    Prva faza treba biti gotova nakon 15 dana posle čega se zatvara druga deonica, a odnosi se na raskrsnicu od ulica Braće Jovanovića do Vojvode Radomira Putnika.

    Treća faza radova je predviđena od 1. septembra, od početka Ulice vojvode Petra Bojovića do raskrsnice Dositejeve ulice i dr Žarka Fogoraša.

    – Koristimo period godišnjih odmora kako bismo izveli radove na najfrekventnijem delu ulice u gradu, imajući u vidu i izmenjenu trasu autobuskih linija. Autobuske linije 2, 3, 22, 24 biće izmenjene sa redovnog režima i trase saobraćaja, odnosno građani u prvoj fazi radova neće moći da koriste dva stajališta, kod Zavoda za zapošljavanje i kod Gradske uprave. Što se tiče druge i treće faze radova, putem naših mesnih zajednica svi građani su blagovremeno obavešteni o promenjenom režimu saobraćaja preduzeća “Pantransport”, kako bi mogli na vreme da znaju koja autobuska stajališta mogu da koriste i kako ne bi imali nikakvih problema prilikom korišćenja usluga prevoza, objasnila je gradska menadžerka.

     

    Deo Ulice DImitrija Tucovića od srede je zatvoren za saobraćaj zbog rehabilitacije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]