Foto: pixabay
Hronika

PANČEVO: Pokrajina prskala larve komaraca – u toku brojanje pa sledi akcija na nivou grada

Pančevo, Pon, 23/04/2018 - 21:00
Vladimir Đoković

 

 

Prva navala komaraca na Pančevce je već u toku. Sa naglim visokim temperature posle vlažnog perioda nova generacija komaraca je krenula u lov.

Kako saznajemo u nekoliko navrata do sada preko pokrajine već su tretirane larve komaraca po rekama i u njihovoj blizini. Što se akcije gradskih vlasti protiv komaraca tiče ona će zavisiti od brojnosti komaraca.

“Izadali smo nalog i u toku je utvrđivanje broja komaraca na terenu. Podatke očekujemo narednih dana. U skladu sa rezultatima biće preduzimane i mere” – kaže gradska sekretarka za ekologiju Zdenka Miljković.

Prošlogodišnja akcija obuhvatala je i besplatnu podelu sredstava koje su zatim sami vlasnici kuća ubacivali u septičke jame i kanale koje imaju po dvorištima.

“I tu bude problema. Ljudi te kanale na koje im izlaze placevi tretiraju kao nešto svoje. A onda se žale otkud komarci. Legla komaraca su i septičke jame, napuštene i one koje su u upotrebi. I to su prostori za koje građani koji ih koriste moraju da shvate da bi trebalo da ih prazne i tretiraju preparatima protiv komaraca” – smatra Zdenka Miljković.

 

 Marketing

Najnovije vesti