Hronika

PANČEVO: Policija blokirala vozače koji su hteli da blokiraju saobraćaj

Pančevo, Pon, 11/06/2018 - 18:47
Vladimir Đoković


 

 

Iako je bilo nagoveštaja da bi tokom popodneva moglo doći do blokade raskrsnice kod Grge i prilaza starom mostu na Tamišu blokade saobraćaja se nisu dogodile ni tokom popodneva.

Više desetina Pančevaca spremnih da blokiraju saobraćaj okupilo se nešto pre 17 sati na parkingu kod Hale sportova. Ubrzo je tu bilo i više pripadnika MUP-a što uniformama što u civilu kao i nekoliko službenih vozila.

Na prvo upozorenje policije da ne idu u blokiranje saobraćaja vozači su otćutali. Zatim im se obratio Zoran Mitković, komandir saobraćajne policije sa jasnom porukom da u Pančevu blokada puteva neće biti.

Posle desetak minuta konsultacija građani su posedali u svoje automobile i formirali kolonu da izađu sa parkinga. Istovremeno policija je jednim službeno obeleženim i drugi plavim puntom civilnih registracija kojim se Mitković dovezao blokirala izlaz sa parkinga. Niko na parking nije mogao ni da uđe, ni da sa njega izađe.

Mlađi saobraćajci počeli su da legitimišu prvo vozače motora, a zatim i prvih automobila. Ubrzo je došlo do nervoze među građanima. Posle nekoliko nervoznih reakcija preuzeli su obavezu da ne blokiraju nijednu od saobraćajnica u Pančevu. Pa ih je policija odblokirala, a oni su u koloni sa parking, koji ima samo jedan prilaz, krenuli put Strelišta. Kako saznajemo do jednog od semafora na putu za Beograd.

Tokom poslepodnevnih sati prostori koji su u petak blokirani, raskrsnica kod Grge i prilaz starom mostu preko Tamiša, bili su pod pojačanim prisustvom uniformisane policije ali i službenika MUP-a sa kamerama u rukama. Na oba mesta satima je dežurao i po pauk za odnošenje automobila.

 

blokada_blokade_2.jpgMarketingNajnovije vesti