• PANČEVO: Protiv dvojice podignuta optužnica zbog silovanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je nakon završene istrage podiglo optužnicu protiv N.M. iz okoline Pančeva i M.N. iz Bele Crkve (obojica 1999) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivična dela silovanje (zaprećena kazna zatvora u trajanju od 5 do 15 godina) i razbojništvo (zaprećena kazna zatvora u trajanju od 2 do 10 godina).

    – Okrivljenima se optužnicom stavlja na teret da su u toku večeri 28/29.09.2020. godine u Beloj Crkvi na naročito svirep i ponižavajuć način silom i pretnjom prinudili oštećenog rođenog 2001. godine na polne odnose kome su pritom naneli i teške telesne povrede a takođe su od oštećenog primenom sile i pretnje oduzeli njegove pokretne stvari i to farmerke i mobilni telefon u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, saopšteno je iz tužilaštva.

    Optužnica je 4. marta podneta Višem sudu u Pančevu i trenutno je u postupku ispitivanja te još uvek nije potvrđena.

    Prema okrivljenima je produžen pritvor koji traje od 29.septembra 2020. godine, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, kao i zbog činjenice da im se stavlja na teret krivično delo za koja je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je nakon završene istrage podiglo optužnicu protiv N.M. iz okoline Pančeva i M.N. iz Bele Crkve (obojica 1999) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivična dela silovanje (zaprećena kazna zatvora u trajanju od 5 do 15 godina) i razbojništvo (zaprećena kazna zatvora u trajanju od 2 do 10 godina)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika