Hronika

PANČEVO: Rezervisti pobedili Srbiju i Ministarstvo odbrane u 575 predmeta

Pančevo, Pet, 08/06/2018 - 08:44
Vladimir Đoković


 

 

Prema informaciji koju smo dobili od Višeg suda u Pančevu od kraja februara prošle godine do 5. juna 2018. godine tom sudu je podneto 1.787 tužbi fizičkih lica “koja su kao pripadnici različitih vojnih pošta Republike Srbije, bili mobilisani za učešće u ratu u periodu NATO bombardovanja”. Tužbe su protiv Republike Srbije, Ministarstva odbrane kao tuženog, a njima se traži “da se utvrdi da im je Zaključkom Vlade Republike Srbije 401-161/2008 od 17. 01. 2008. godine, kojim su dozvoljena sredstva radi isplate novčane pomoći ratnim vojnim rezervistima sa prebivalištem na teritoriji sedam nerazvijenih Opština.

Kuršumlija, Blace, Bojnik, Lebane, Žitorađa, Donjevac i Prokuplje, povređeno načelo jednakosti prava i obaveza, čim je izvršena diskriminacija na osnovu mesta prebivališta tužilaca.”

 

- Viši sud u Pančevu u prvom stepenu doneo je 564 presuda na osnovu priznanja, u predmetima u kojima je tuženi priznao tužbeni zahtev, 10 presuda na osnovu rasprave kojom je tužbenih zahtev tužilaca usvojen kao osnovan, jednu presudu zbog propuštanja jer je tuženi propustio zakonski rok da podnese odgovor na tužbu, 96 rešenja o odbačaju tužbi i 30 rešenja kojim se utvrđuje da su tužbe tužilaca iz različitih razloga povučene, te 2 rešenja o nenadležnosti Višeg suda u Pančevu. Ostali postupci su još uvek u toku, podaci su koje je saopštio Viši sud u Pančevu.
MarketingNajnovije vesti