Hronika

PANČEVO: Štićenici „Spomenka" dali izjave - očekujemo da nas nadležni obaveste o čemu se radi

Pančevo, Sre, 13/12/2017 - 14:30
Vladimir Đoković

 

 

Policija je objavila da su dva maloletna tinejdžera i dete osumnjičeni da su tokom vikenda oborili 47 spomenika na Jevrejskom groblju u Pančevu. Neki mediji su preneli da se radi o maloletnicima iz Doma za nezbrinutu decu “Spomenak” iz Pančeva.

- To što se desilo je užasno. Naša deca su dala izjave. Očekujem da će me neko od nadležnih zvanično obavestiti o čemu se radi. Kako to već procedura nalaže, izjavio je vd direktor Spomenka Vladimir Stevanovski.

U medijima se spominje da je među maloletnicima koji su osumnjičeni za obaranje više desetina nadgrobnih spomenika i maloletnik koji je bio prisutan prilikom tragedije u Novom Sadu kada su zapaljena dva beskućnika od kojih je jedan smrtno stradao.

- Niko od štićenika koji su trenutno u Domu Spomenak nema nikakve veze sa tim tragičnim događajem u Novom Sadu, naglašava direktor Spomenka Vladimir Stevanovski.

Do rušenja 47 nadgrobnih spomenika na Jevrejskom groblju došlo je u noći između petka i subote. Policija je obaveštena u ponedeljak a utorak je policija objavila da se počinioci znaju i da je reč o krivičnom delu povreda groba.Marketing

Najnovije vesti