Vatrogasci i Hitna pomoć intervenišu na stanici Pančevo Varoš Foto: privatna arhiva
Hronika

PANČEVO: Tužilaštvo naredilo obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti dečaka na železničkoj stanici Pančevo Varoš

Izvor: 
013info Ned, 24/05/2020 - 22:02Oko 18 sati jedan dečak je smrtno stradao na železničkoj stanici Pančevo Varoš, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilatva.

Uviđaj je obavila policija a dežurni tužilac naredio je sudsko medicisko veštačenje – obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti dečaka, rečeno je u Tužilaštvu.

Telo dečaka pronađeno je na železničkom vagonu na ovoj stanici, a sumnja se da je on tragično nastradao od strujnog udara.

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da žali zbog tragedije koja se dogodila i da je izrazila saučešće porodici nastradalog dečaka.

Kako su naveli dečak je poginuo od strujnog udara iz kontaktne mreže pošto se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku I tako ušao u zonu opasnosti od voznog voda.

"I ovom prilikom Infrastruktura železnice Srbije apeluje i upozorava da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se sprečili ovakvi događaji i sačuvali ljudski životi. Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže", dodaje se.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, upozorili su iz Infrastrukture železnice Srbije.
MarketingNajnovije vesti