Hronika

PANČEVO: Tužilaštvo zatražilo zatvor i lečenje alkoholičara zbog pretnji ubistvom cele porodice

Izvor: 
013info Sre, 19/01/2022 - 18:37


Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je juče, 18. januara Osnovnom sudu Pančevo podnelo optužni predlog protiv J.S. zbog krivičnog dela nasilje u porodici zbog pretnji ubustvom celoj porodici krajem decembra prošle godine.

Tužilaštvo je predložilo da ga Sud osudi na kaznu zatvora, kao i meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara.

Kako se navodi u saopštenju, Tužilaštvo je optužni predlog podneo zbog događaja od 21. 12. 2021. godine, kada je J.S. u stanju alkoholisanosti svoju suprugu Z.S. vređao i pretio, te pokušao da je udari.

“Nakon izvesnog vremena on je uzeo nož i stavio ga na fotelju pored sebe u kojoj je sedeo, a kada je supruga pokušala da razgovara sa njim, on je nož stavio sebi na vrat. Oštećena je uspela da mu oduzme nož, ali je tom prilikom J.S. pokušao da je udari, i sukobu je izgrebao”, objašnjavaju u saopštenju.

Nasilnik je nakon toga legao da spava, a kada je ustao započeo je verbalnu raspravu sa sinom, i ponovo uzeo nož pokušavajući da uplaši oštećenu.

“Nakon što mu je oštećena prišla i pokušala da oduzme nož J.S. je uputio ozbiljne pretnje da će ubiti celu porodicu”, precizira Tužilaštvo.

 
MarketingNajnovije vesti