Foto: Zoran Jovanović Mačak
Hronika

PANČEVO: U centru grada pretučena mačka i obešena o štrik za veš

Izvor: 
013info Pet, 06/10/2017 - 08:54Mačku Cakanu, čiji je vlasnik naš sugrađanin Aleksandar Jovanović, nepoznati poćinilac pretukao je i obesio o štrik za veš u dvorištu njegovog stana u Karađorđevoj ulici u Pančevu. Aleksandar već godinama radi i živi u Velikoj Brotaniji, a prošlog četvrtka je doputovao u Pančevo. Umesto dobrodošlice, u dvorištu ga je dočekala stravična scena - obešena mačka koja je njegov ljubimac.

- Taj monstrum je Cakanu i tukao pre nego što je obesio, pošto je imala podlive i ožiljake po telu Policija je došla pošto sam je pozvao, obavila je uviđaj i fotografisala je. Verovatno je dugo visila tako, pošto je leš već bio u procesu raspadanja, rekao je Jovanović.

Jovanović kaže da je Cakana desetak godina živela u dvorištu koje dele četiri domaćinstva.i da se niko nikada nije žalio na nju. On dolazi iz Britanije par puta godišnje, a dok je odsutan njegove ljubimce (on naime ima još jednu mačku) hrane njegovi roditelji i komšije.

Aleksandar pretpostavlja da je mačku obesio komšija s kojim je u lošim odnosima. Za tu tvrdnju nema materijalne dokaze, ali kaže da je u više navrata životinje gađao kamenjem. Takođe, Aleksandar kaže i da su u poslednjih nekoliko godina još tri njegove mačke nestale.

Za ovakvo nedelo, po Krivičnom zakonu zaprećena je novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

 
MarketingNajnovije vesti