Nagrada za trovanje pasa
Hronika

PANČEVO: U nedelju protest zbog trovanja uličnih pasa, nagrada 100.000 dinara za otkrivanje počinilaca

Pančevo, Čet, 01/08/2019 - 12:24
Vladimir Đoković

U nedelju 4. avgusta ispred zgrade Gradske uprave u centru Pančeva od 12 sati biće održan protest građana Pančeva zbog učestalog trovanja uličnih pasa. Kako nam je potvrdio Željko Stojčić, jedan iz neformalne grupe organizatora ovog skupa, razlog za okupljanje Pančevaca koji se bave zaštitom životinja su učestala trovanja  pasa u poslednjih mesec dana.

“Nezvanično zabranjenim otrovima furadanom i kreozanom je u poslednjih mesec dana u Pančevu otrovano 35 do 40 pasa na javnim površinama. Trovanja su zabeležena u različitim delovima grada a najviše ih je na Kotežu 2 gde je do sada otrovano dvadesetak pasa. Skup će biti održan bez velikih govorancija a zahtevaćeo od gradonačelnik, Gradskog veća da efikasno reaguju na ova krivična dela i otkriju počinioce”, rekao je Stojčić za 013info.

On kaže da postoji saradnja sa policijskom upravom Pančeva i da oni izlaze na lice mesta po svakoj prijavi da se trovanje pasa dogodilo kako bi pronašli počinioce.

“Do sada je podneto mnogo prijava, ali počinioci nisu otkriveni”, konstatuje Stojčić i dodaje da su otrovi koji se u kesicama postavljaju po javnim površinama zabranjeni ali da se mogu nabaviti preko oglasa, te da su oni opasni i za decu koja se na tim javnim površinama igraju.

Kako nam je on potvrdio na Kotežu 2 postoje pozivi sa obećanom nagradom od 100.000 dinara za svaku konkretnu informaciju koja bi dovela do otkrivanja počinilaca ovih krivičnih dela.
MarketingNajnovije vesti