Sud Pančevo
Hronika

PANČEVO: U toku je 37 sudskih predmeta protiv maloletnika

Pančevo, Čet, 28/12/2017 - 08:21
Vladimir Đoković

 

Poslednjih nedelja Pančevo su potresla dva slučaja u koje su uključeni maloletnici. Ubistvo u naselju Misa gde je jedan maloletnik smrtno stradao a drugi završio u pritvoru i rušenje 47 spomenika na  Jevrejskom groblju za šta je podneta krivična prijava protiv maloletnika zbog krivično dela povrede groba..

Kako smo saznali od Višeg suda od 2014. do danas pred ovim sudom je vođen jedan maloletnički postupak zbog krivičnog dela povrede groba.

- Na dan 26.12.2017. godine u Višem sudu u Pančevu ima 29 KIM predmeta (pripremni postupak protiv maloletnika) i 8 K(rivično) M(aloletnici) predmeta, s tim što su 4 predmeta imovinska krivična dela, 2 predmeta protiv života i tela, jedan predmet protiv zdravlja ljudi i jedan predmet protiv privrede, naveo je u informaciji Viši sud.

Viši sud dodaje i da maloletnici najčešće odgovaraju za imovinska krivična dela i za krivična dela protiv zdravlja ljudi.

- U toku 2017. godine najčešće je maloletnim učiniocima krivičnih dela izricana vaspitna mera i to posebna obaveza da se bez naknade, uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove socijalnog, lokalnog ili ekološkog sadržaja, saopštio je Viši sud.Marketing

Najnovije vesti