Zgrada suda u Pančevu
Hronika

PANČEVO: U vanrednom stanju Viši sud samo po hitnim slučajevima. A evo i koji su

Izvor: 
013info Uto, 17/03/2020 - 15:37Postupajući po preporukama Ministarstva pravde Viši sud u Pančevu za vreme vanrednog stanja postupaće samo u krivičnim - hitnim predmetima i to: onima u kojima je određen pritvor, ili se traži određivanje pritvora, koji se vode po žalbi za krivično delo nedozvoljena trgovina, te krivičnim delima nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i prenošenje zarazne bolesti.

Hitni predmeti su i oni koji se vode protiv maloletnika, u kojima su maloletna lica oštećena, koji se odnose na nasilje u porodici, gde postoji opasnost od zastarelosti, "kao i u drugim predmetima za krivična dela za koje je primljen veći broj krivičnih prijava, a izvršena su za vreme vanrednog stanja i u vezi sa vanrednim stanjem".

U građanskim predmetima Viši sud u toku vanrednog stanja postupaće po hitnosti i to po sporovima koji su po zakonu hitni, hitnim postupcima iz vanparnične i izvršne materije, postupcima pravne i međunarodne pravne pomoći oko legalizacije isprava, sporovima oko očinstva ili materinstva, kao i sporovima za zaštitu od diskriminacije i zlostavljanja na radu.

Sva pismena sud otpravlja isključivo preko pošte, a strane na šalterima suda pismena mogu predavati isključivo od 10 do 13 sati. Stranke će uvid u spise moći da izvrše samo predmete po kojima se postupa u vanrednom stanju.
MarketingNajnovije vesti