Hronika

PANČEVO: Vozači saniteta tužili Dom zdravlja zbog diskriminacije u platama

Pančevo, Pet, 16/11/2018 - 18:12
Vladimir Đoković
Viši sud u Pančevu utvrđuje da li je bilo diskriminacije u Službi Hitne medicinske pomoći gradskog Doma zdravlja. Zbog navodne diskriminacije visinom isplaćenih zarada Dom zdravlja Pančevo tužili su vozači sanitetskih vozila Hitne pomoći.

Pred Višim sudom u Pančevu u toku su prvostepeni postupci po tužbama koje je 16 lica (koja obavljaju poslove vozača specijalnog sanitetskog vozila trasportne ekipe), podnelo protiv Doma Zdravlja Pančevo, a kojima traže da se utvrdi da se tuženi diskriminatorski ponašao prema njima, narušavanjem uživanja pod jednakim uslovima, prava na jednaku naknadu za rad jednake vrednosti primenom pogrešnog koeficijenta za obračun i isplatu plata. Od suda je traženo da zabrani dalje narušavanje uživanja pod jednakim uslovima prava na jednaku naknadu za rada jednake vrednosti, kao i da se obaveže tuženi Dom Zdravlja Pančevo da radi uklanjanja posledica diskriminatrskog postupanja, za obračun i isplatu plate tužiocima ubuduće primenjuje koeficijent popropisan Uredbom o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, navedeno je u informaciji Višeg suda u Pančevu.

Postupci na osnovu tužbi zbog diskriminacije ove godine masovno su vođeni pred Višim sudom u Pančevo. Najčešće su bili pokretani tužbama rezervista iz vremena rata sa NATO paktom 1999. godine.  
MarketingNajnovije vesti