Hronika

PANČEVO: Vozaču ATP-a poručeno da prekine bolovanje ili mu sleduje raskid ugovora

Pančevo, Ned, 01/09/2019 - 10:04
Vladimir Đoković


Jedan od vozača ATP-a Dejan Ostojić od četvrtka je na bolovanju. Redakciju 013info kontaktirao je jer su ga, pošto je u petak predao doznake i obavestio firmu da je na bolovanju, zvali iz uprave ATP-a i upozorili da prekine bolovanje ili će mu odmah biti raskinut ugovor.

“Dve godine sam radio po ugovorima na tri meseca, a od marta ove godine radim po ugovorima na poziv ATP-a i menjam vozače koji odu na  bolovanje. I ranije sam povremeno bio na bolovanju, a nikada me kao sada nisu uslovljavali”, kazze Ostojić i dodaje da mu je lekar otvorio bolovanje, a ne on sam.

Brojni vozači ATP-a svojim potpisima su overili pismo direktoru Bojanu Bojaniću od 15. avgusta kojim se traži povećanje plata sa 42.000 odnosno 47.000 dinara koliko primaju vozači koji rade i kondukterski posao na 70.000 dinara. Ako povećanja ne bude upozorili su da će od 2. septembra biti u štajku. Ostojić je jedan od njih.

“Podržao sam kolege iako znam da sam na kratkom ugovoru. Zbog uslova u kojima radimo, pritiska da se radi više od standarda zbog manjka vozača i stanja vozila - vozači su češće na bolovanju nego inače. Mogli su da dođu da provere da li sam stvarno bolestan ali da mi poruče da dođem na posao ili ću odmah dobiti otkaz ugovora – to je užasno”- kaže Ostojić.

Stanje u ATP-u Ostojić opisuje kao štetno pre svega po putnike i vozače a “da su svi ostali dobri”. Kaže da nije jedini koga je rukovodstvo pokušalo da pretnjom raskidom ugovora vrati na posao sa bolovanja.

“Ostaću na bolovanju sigurno do 3. septembra pa makar mi raskinuli ugovor. Imam razloga zašto sam na bolovanju. Na ovakve ucene ne pristajem ni zbog kolega ni zbog sebe”, kaže Ostojić inače otac dvoje dece i suprug.

 Što se tiče štrajka najavljenog za ponedeljak, Ostojić očekuje da će do 10 odsto kolega odustati “jer voze dobre autobuse, imaju dobre linije, sarađuju dobro sa kondukterima – pa bi vozili i besplatno”.

“Ako se nešto u međuvremenu ne promeni štajka će ipak biti jer je stanje neizdrživo. Ne znam ni kako su planirani povećeni broj polazaka za septembar sa ovim autobusima i dvadesetak vozača koji su već na bolovanju. Videćemo”, kaže Ostojić.

 JKP ATP je gradsko preduzeće za koje je Grad Pančevo raspisao poziv u želji da nađe privatnog partnera kroz model javno privatnog partnerstva.

U želji da dobijemo odgovore na aktuelna pitanja, ali i da saznamo više detalja o poslovanju, uputili smo im mejl prošle nedelje a odgovore još uvek očekujemo.

Kako smo u međuvremeno nezvanično saznali postoje vozači koji bi radili u ATP-u ali nisu u prilici jer su mesta zauzimaju vozači koji imaju kraće ugovore - a u stvari su na bolovanju. 

 
MarketingNajnovije vesti