Hronika

PANČEVO: Vozaču na bolovanju ATP poslao otkaz (FOTO)

Pančevo, Sre, 04/09/2019 - 01:36
Vladimir Đoković


Kao što mu je i poručeno kada je krajem prošle nedelje obavestio firmu da je na bolovanju Dejan Ostojić, vozač autobusa, na kućnu adresu dobio je otkaz ugovora o radu od ATP-a. U ATP-u je u poslednje vreme radio po ugovoru o privremeno povremenim poslovima - menjajući odsutne vozače autobusa.

"Da pojasnim, ATP, odnosno rukovodioci su nam ranije govorili da mi takozvani "ugovorci" možemo da dođemo na posao kad god želimo, posle bolovanja koje se tako ne zove - dok  smo u "otkazu" to jest u statusu nezaposlenih.Što znači, kao nezaposleni da se javimo Nacionalnoj službi za zapošljavanje i da preko nje konkurišemo za posao vozača ili vozača-konduktera za izvršenje povremenih i privremenih poslova u ATP-u. Objašnjavali su nam da možemo da dobijemo otkaz i tog ugovora na određeno vreme koje traje od jednog do po mom ličnom iskustvu do tridesetak dana - u slučaju bolesti, odnosno sprečenosti za rad, takozvanog bolovanja", objasnio je Ostojić.

Ipak do najave protesta vozača ATP-a u javnim glasilima "ugovorci" su mogli da koriste prava i da se leče u statusu zaposlenih, tvrdi Ostojić.

"A sada sam dobio otkaz ugovora zato što smo na bolovanju. I toga se drže i naši predstavnici pregovarači koji ništa nisu uspeli da obezbede vozačima. Jedan od pregovarača mi je rekao da Zakon dozvoljava poslodavcu ATP-u da nam ovako raskida ugovore zbog bolovanja. I dodaje da se protiv zakona, kao, ne može", izjavio je Ostojić.

U svoje ime, Ostojić se na takvom stavu zahvalio "gospodi iz vozačkog pregovaračkog tima kao bivši kolega koji je danas na kućnu adresu dobio otkaz ugovora o radu".

 

Rešenje o otkazu
otkaz_atp_1.jpg

 

Otkaz
otkaz_2.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti