Svetog Save 60, Pančevo, požar
Hronika

PANČEVO: Za tragediju u privatnom staračkom domu – godinu dana kućnog zatvora bez nanogice

Pančevo, Pon, 17/07/2017 - 13:40
Vladimir Đoković

 

Krajem oktobra prošle godine u Pančevu se dogodila tragedija u kojoj je troje starijih lica, korisnika privatnog staračkog doma “Oaza sreće”, izgubilo život prilikom požara. Nesreća je bila takva da je nekoliko dana kasnije u Pančevu proglašen dan žalosti.

Presudu o ovom događaju 19. juna ove godine doneo je Osnovni sud u Pančevu. Ljiljana Milošević, vlasnica staračkog doma, priznala je krivicu za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanja opšte opasnosti. Sporazum o priznanju krivice verifikovan pred sudom podrazumeva i kaznu od godinu dana zatvora za Ljiljanu Milošević.

Zbog tragedije od 29. oktobra 2016. godine Ljiljana Milošević će kaznu zatvora izdržavati u prostoru kome živi. Dakle kućnim uslovima. A kako je sporazumom utvrđeno izdržavanje će biti bez elektronskog nadzora. Na izdržavanje kazne osuđena vlasnica staračkog doma tek će biti pozvana.

Ljiljana Milošević bila je zadržana od strane policije 29. oktobra prošle godine. Iz pritvora je izašla 10. novembra. Marketing

Najnovije vesti