Blokada garaže Foto: V. K.
Hronika

PANČEVO: Zbog plata i otpremnina radnici ATP-a od noćas u blokadi garaže i autobusa Pantrasporta

Izvor: 
013info Sre, 29/07/2020 - 10:26

Grupa radnika ATP-a koji su pre nekoliko meseci postali višak posle jučerašnje blokade glavne autobuske stanice od noćas je u blokadi Garaže ATP gde ne dopuštaju izlazak autobusa Pantransporta.

Kako saznajemo jutros su autobusi Pantransporta saobraćali samo prema Beogradu. Ostatak saobraćaja je bio obustavljen

Jedan od njih, Vladimir Kuharik, kaže da je cilj blokade isplata plate i otpremnina.

„Trenutno nas je tridesetak, nijedno vozilo nije izašlo iz garaže, bili su tu predstavnici dve firme koje su suvlasnici Pantransporta, razgovarali smo, tu je i policija, nema incidenata“, rekao je za 013info.rs Kuharik.

Radnici traže da dođe gradonačelnik Saša Pavlov i da se ispune obećanja da će dobiti plate do isplate otpremnina.

„Nemamo ništa protiv Pantransporta, ali smo u situaciji tražimo ispunjenje obećanja, da se isplaćuju plate do isplate otpremnina – ljudima treba novac da bi preživeli do septembra kada bi mogli da očekujemo otpremnine“, rekao je on.

Kuharik kaže da ih je tokom  jučerašnje blokade stanice Pavlov zvao da pošalju delegaciju u četvrtak na sastanak, a da oni traže da on dođe i obrati se radnicima na blokadi garaže.

„ Gradonačelnik nije ispunio obećanje da će plate biti isplaćivane redovno dok ne dobijemo otpremnine. Možemo da progutamo da to bude i 65 odsto plate, ali ne i da nam to bude isplaćeno kada i otpremnine. Jer otpremnine će biti tek posle formiranja gradske vlasti, i održavanja sednice skupštine, a to je septembar. Do tada treba preživeti“, kaže on.

Radnici koji su noćas blokirali Garažu ATP kažu da su planovi da za sada ostanu tu i održe blokadu.

Polovinom juna Pantrasport je kroz javno privatno partnerstvo sa gradom Pančevo preuzeo posao ATP-a, a više od 180 radnika ostalo je kao višak – bez posla.

Oni su i dalje radnici ATP-a koji ne radi, čekaju otpremnine za koje su predstavnici grada Pančeva da nema dovoljno novca. Pre mesec dana već su posle dve blokade glavne autobuske izborili isplatu dugovane zarade. Sada plata koju im je grad Pančevo garantovao dok ne stignu otpremnine – ponovo kasne.
MarketingNajnovije vesti