staford Foto: pixabay
Hronika

PANČEVO: Zbog problema s psima gradske službe pokrenule 19 prekršajnih postupaka

Pančevo, Pet, 22/03/2019 - 09:46
Vladimir ĐokovićOd početka 2018. godine do sada komunalni inspektori su delujući po službenoj dužnosti i prijavama građana zbog nepropisnog držanja pasa otvorili 68 predmeta, izdali 11 prekršajnih naloga od kojih je 9 naplaćeno (ukupno 50.000 dinara), podneli 10 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i doneli 65 rešenja (a po 61 rešenju su stranke postupile), navodi se u informaciji koju smo dobili od gradskog Sekretarijata za inspekcije poslove.

Povodom problema oko pasa na javnim površinama, ali i drugih nepoštovanja gradske odluke koja je uredila ovu oblast postupaju gradska komunalna inspekcija i komunalna policija.

Ttokom prošle godine komunalna policija izdala ukupno 11 prekršajnih naloga zbog nepropisnog držanja pasa. Kako se navodi u informaciji komunalne policije radi se o izvođenju psa bez povodca, ujed psa, i držanju više pasa, a za svaki od naloga izrečena je kazna od 10 hiljada dinara. Od toga dve su plaćene u roku od 8 dana pa su imale prepolovljeni iznos od 5 hiljada dinara, a 9 ih je u postupku sudskog izvršenja pred Prekršajnim sudom, saopštava komunalna policija.

Inače tokom 2018. godine podneto je ukupno 115 prijava od strane građana komunalnoj policiji, i to 75 protiv “gradskih pasa” (uličnih), koje se odnose se na lajanje i napad na prolaznike, a 43 prijave su podnete protiv vlasničkih pasa i odnose se na šetnje psa bez povodca po javnim površinama, izlaženje iz dvorišta, lajanje u vreme odmora po kućnom redu.

- Po prijemu prijava komunalni policajci Gradske uprave Pančeva su izlazili na teren i utvrđivali osnovanost navoda iz podnetih prijava, te su prosleđivali JKP “Higijeni” radi hvatanja pasa, izricali opomene, kao preventivnu meru, ili prilikom postupanja na terenu nisu pronađeni prijavljeni psi ili nije pronađen vlasnik iz prijave, navela je u odgovoru pančevačka Komunalna policija.
MarketingNajnovije vesti