Apoteka Pančevo
Hronika

PANČEVO: Zbog sumnji na krivična dela oko poslovanja Apoteke bivša direktorka 5 godina pod istragom

Izvor: 
013info Sre, 04/11/2020 - 15:53

“Dana 19. oktobra 2020. godine, nakon saslušanja osumnjičenih, ispitivanja više desetina svedoka I izvršenih odgovarajućih veštačenja koja su za cilj imala utvrđivanje postojanja i visine pribavljene imovinske koristi odnosno prouzrokovane štete, doneta je naredba o završetku istrage s obzirom da je stanje stvari u istrazi dovoljno razjašnjeno”, ključni je deo odgovora Višeg javnog tužilaštva na interesovanje o postupku protiv bivše direktorke Apoteke Pančevo Branke Milojević.

Formulacija tužilaštva je za istragu koja je započeta protiv B.M. iz Beograda još krajem marta 2015. godine, a zbog osnova sumnje da je izvršila jedno produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu. Na teret joj je tužilaštvo stavilo da je tokom 2014. godine kao direktor oštećene Apoteke Pančevo iskorišćavanjem svog službenog položaja pribavila imovinsku korist Privrednim društvima  “Interpo” iz Požarevca I beogradskom “Ars tonusu”. Iznos koristi ukupno je bio 5,2 miliona dinara, a za toliko je oštećena Apoteka Pančevo.

Ta istraga protiv B.M. proširena je krajem septembra 2015. godine zbog osnova sumnje da je između 2012.i 2015. godine beogradskoj firmi “Žizni” i sebi, i još jednom fizičkom licu, pribavila imovinsku korist od 5 miliona dinara, koliko iznosi i dodatna šteta Apoteke Pančevo.

Ta jedna, proširena istraga iz 2015. godine, protiv B.M. okončana je odlukom tužilaštva oktobra ove godine. Tužilaštvo ne navodi šta će dalje biti, hoće li uopšte goniti B.M. i druge, ili će baciti koplje u trnje.  Ova istraga zaključena je baš u mesecu kada je osnivač Apoteke Pančevo, grad Pančevo, doneo odluku o likvidaciji ove zdravstvene ustanove. Kao i odluku da poplaća njene dugove vredne više od 300 miliona dinara.

Pored ove, Više javno tužilaštvo je obavestilo da i dalje vodi istragu protiv B.M., započetu juna 2017. godine zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Tu joj kao osumnjičenoj stavljaju na teret da je od 2013. do 2015. Ggodine kao direktor Apoteke Pančevo iskorišćavanjem službenog položaja pribavila imovinsku korist beogradskom “Velefarm Holdingu” u stečaju u ukupnom iznosu od 108,5 miliona dinara. Za koliko je, sumnja tužilaštvo, oštećena Apoteka Pančevo.

I tu su saslušani osumnjičeni, ispitani svedoci, odrađena su i veštačenja čiji se rezultati očekuju, napominje Tužilaštvo I navodi da će posle njih biti doneta odluka o daljem toku postupka.

 
MarketingNajnovije vesti