Hronika

PANČEVO: Zgradama bez upravnika uručuju se inspekcijske opomene

Pančevo, Sre, 18/07/2018 - 08:54
Suzana Prvulj

Iako još uvek nije poznato ima li slučajeva prinudne uprave u Pančevu, zgradama u kojima stanari nisu odabrali profesionalne upravnike, to jest, nisu upisane u Registar stambenih zajednica, uručuju se zapisnici o inspekcijskom nadzoru. Na taj način, daje se rok od deset dana za otklanjanje nezakonitosti.

To znači da će stanarima koji nisu izabrali upravnike stambenih jedinica, lokalna samouprava dodeliti prinudne upravnike, čija će cena usluga biti veća. Rok za upis stambenih jedinica u Registar, istekao je u decembru, prethodne godine. 

Nenad Rakić, vršilac dužnosti direktora u preduzeću „Gradska stambena agencija”, pojasnio je kada dolazi do prinudnog upravljanja zgradom.

- Do toga dolazi kada nije podneta prijava za upis zgrade u Registar stambenih jedinica u zakonom predviđenom roku, ali i kada se ne izabere novi upravnik po isteku mandata, kazao je Rakić.

On je saopštio i da se postupak uvođenja prinudne uprave, pokreće podnošenjem prijave nadležnog inspektora, a da ona traje sve dok stambena zajednica ne donese odluku o izboru upravnika, ili dok se ne zaključi ugovor o profesionalnom upravljanju.

Visina naknade za profesionalnog upravnika u slučaju prinudne uprave određena je Odlukom o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji Pančeva. Za objekte do osam stanova iznosi 200,36 dinara, za zgrade do 30 stanova 240,36 dinara, a za one sa više od trideset stanova iznosi 280,50 dinara.

 

zapisnik.jpg

 
MarketingNajnovije vesti