Foto: pixabay
Hronika

PARTA (VRŠAC): Čovek umro gaseći požar na njivi. Ministar Trivan kaže da u svakom trenutku znaju šta se na kojoj parceli dešava

Pančevo, Pon, 21/10/2019 - 14:42
Ivana Vlajovic


Nekontrolisano paljenje useva na njivama odnelo je i prvu ljudsku žrtvu, kada je stradao sedamdesetpetogodišnji muškarac P. T. iz sela Parta, nadomak Vršca. On je preminuo dok je pokušavao da ugasi požar, koji je izazvala nepoznata osoba na njivi pored njegove, prenosi N1.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je rekao da se zna ko pali i najavio da će ubrzo izaći sa rezultatima u kojoj lokalnoj samoupravi je paljenje njiva najviše zastupljeno.

„Više nije teško utvrditi. Fala Bogu, ovo je 21. vek, postoje sateliti. Mi smo potpisali ugovor sa Evropskom svemirskom agencijom. Svaka četiri dana Srbiju preleti satelit i mi znamo u svakom trenutku šta se dešava sa državnim poljoprivrednim zemljištem, sa svakom parcelom“, rekao je on za N1.

„Ove godine ćemo ići u smislu obaveštenja, a onda kad izmenimo propise i u smislu sankcionisanja. Ogromne štete se na ovaj način prave po ekosistem, po kvalitet poljoprivrednog zemljišta, a da ne pričamo o brojnim saobraćajnim nesrećama koje nastaju zbog ovakvih pojava“, rekao je Nedimović.
MarketingNajnovije vesti