Ulaz u kasarnu ‚‚Rastko Nemanjić"

Hronika

Poginuo vojni službenik u pančevačkoj kasarni

Pančevo, Uto, 19/04/2016 - 17:17
Tanja MarinPANČEVO -  Vojni službenik Radoje Vujičić, nastradao je danas oko 11 sati u kasarni ‚‚Rastko Nemanjić". Tom prilikom lakše je povređen i Zoran Stakić, koji je zbrinut na VMA i nije životno ugrožen.

U saopštenju Ministarstva odbrane stoji da je do nesreće došlo prilikom redovnog održavanja - čišćenja rezervoara goriva. Majstor logističkog bataljona Vojske Srbije Vujičić je tom prilikom zadobio opekotine, od kojih je potom preminuo u bolnici. 

Kako javljaju nadležni u Ministarstvu odbrane po nalogu tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, organi MUP-a i Vojne policije utvrđuju okolnosti nastanka nesrećnog događaja. Ministar odbrane Zoran Đorđević naložio je vanredni inspekcijski nadzor, a formirana je i komisija načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Vojni službenik Radoje Vujičić rođen je 27.02.1958. godine u Mladenovcu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1986. godine, a obavljao je dužnost mehaničara za pogonsku opremu i instalacije u Centralnoj logističkoj bazi u Beogradu.

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su mesto nesreće i uputili telegrame saučešća porodici nastradalog.

 
MarketingNajnovije vesti