Foto: pixabay
Pančevački Viši sud ukinuo presude za teška ubistva u Smederevu

Posle više od decenije suđenja ukinute kazne od 40 godina robije

Pančevo, Čet, 29/09/2016 - 19:24
Vladimir Đoković

PANČEVO, 29. septembar - Posle više od decenije suđenja, više sudskih instanca u više mesta u Srbiji i inostranstvu, Viši sud u Pančevu oslobodio je okrivljene Zorana Stanimirovića i Sašu Paunovića za teško ubistvo izvršeno na teritoriji Smedereva.

Do suđenja u Pančevu došlo je odlukom Apelacionog suda u Beogradu koji je 2015. godine delegirao suđenje Višem sudu. Okružni sud u Smederevu, Stanimirovića i Paunovića osudio je pravosnažno još 2004. godine na po 40 godina zatvora. Prethodno je utvrdio krivicu za počinjeno Krivično teško ubistvo u sticaju sa Krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Posle presude Evropskog suda za ljudska prava od oktobra 2011. godine, Okružni sud u Smederevu je odlučio je da se krivični sudski postupak ponovi. Očigledno to nije bilo moguće uraditi u Smederevu, pa je prvi susedni Viši sud po teritorijalnoj nadležnosti sud u Pančevu.

Viši sud u Pančevu presudom od 12. septembra 2016. godine održao je na snazi pravosnažnu presudu Okružnog suda u Smederevu iz 2004. godine samo u delu kojim je ona oglasila krivim Sašu Paunovića za Krivično delo nedozvoljenog držanja i nošenja oružja. Prema pisanju štampe sa početka ovog veka, žrtve ubistva na teritoriji Smedereva bili su bračni par Slavica i Slobodan Paunović. A Saša, koji je prvo oglašen krivim i pravosnažno odlukom suda u Smederevu osuđen na 40 godina zatvora, da bi presudom Višeg suda u Pančevu bio oslobođen krivice i kazne za teško ubistvo, dok mu je krivica i presuda za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja ostala na snazi – njihov je sin. Bračni par je ubijen u automobilu. U sačekuši neko je na njih pucao iz automatske puške. Presuda Višeg suda u Pančevu u ovom slučaju je nepravosnažna, pa postoji mogućnost žalbe.Marketing

Najnovije vesti