Hronika

Požar na kačarevačkoj deponiji konačno ugašen (VIDEO)

Pančevo, Sub, 24/06/2017 - 11:27
Aleksandar Stojković

Požar na Kačarevačkoj deponiji je napokon ugašen. Danas oko 11 sati i poslednji delovi deponije koji su tinjali su zatrpani zemljom. O ovome nas je obavestio direktor JKP Kačarevo, Vaso Krkobabić.

Deponija u Kačarevu je planula u četvrtak oko 14 sati. Kačarevačko javno-komunalno preduzeće je pokušavalo da požar ugasi, ali kako je deponija gorela u dužini od 400 metara, to nikako nisu mogli sami da urade. Gradska vlast u Pančevu je ozbiljno shvatila ovaj problem i nije dozvolila da se u Kačarevu desi ono što se dogodilu u Vinči. Požar je bio pod kontrolom u petak, ali je tek danas potpuno ugašen.

Kačarevce su poslužile i vremenske prilike. Vetar je duvao na sever, pa je dim odlazio u atar umesto u naseljeni deo Kačareva.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je potvrdio juče da je grad problem divljih deponija shvatio ozbiljno i da se radi na njihovom raščišćavanju. Dobra akcija u saradnji sa odgovornim stanovništvom trebalo bi da učini da do situacija kakva je bila ova u Kačarevu više ne dolazi.Marketing

Najnovije vesti