• Požar na Vršačkom bregu pod kontrolom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Požar koji je izbio na Vršačkom bregu danas u popodnevnim satima, nalazi se pod kontrolom, a na terenu se nalaze sve vatrogasne jedinice iz Vršca, ali i iz Pančeva, Bele Crkve, Plandišta, objavio je RTS.

     

    Na terenu se nalaze i radnici JKP Drugi oktobar, pripadnici MUP-a, kao i Šumske uprave, a svi oni rade na lokalizaciji požara na nekoliko lokacija na Bregu.

    Veliki broj ljudi učestvuje u gašenju požara, a na potezu u blizini Vršačke kule vatra je već ugašena, dok se na ostalim mestim užurbano radi na lokalizaciji.

    Grad Vršac stavio je na raspolaganje sve resurse i ljudstvo i zajedno sa vatrogasnim službama učestvuje u gašenju požara.

    Teren je jako nepristupačan, sve službe daju svoj maksimum.

    Gradonačelnica Vršca apeluje na građane da ne dolaze na breg i da ne kreću u samoinicijativne akcije gašenja, jer zbog uslova i samog terena, to može biti veoma opasno i može ometati službe koja rade na gašenju.

    Pozvala je sve i na veći oprez i odgovorno ponašanje u periodu velikih vrućina kako bi sprečili nastanak takvih situacija.

    Građani nemaju razloga za veću brigu jer trenutno se radi sve da se požar lokalizuje i ugasi, istakla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

    Vatra je prvo buknula u nepristupačnom delu Vršačkog brega, obraslom travom i niskim rastinjem i šipražjem, a odatle je počela da se širi ka vikendicama i niže ka gradskom naselju.

    U vatrogasnoj stanici su za RTS da nema bojazni da će vatra zahvatiti kuće.

    Na terenu su sva tri vozila vršačke vatrogasne stanice, a u ispomoć su stigle i kolege iz Pančeva.

    Obaveštena je i Helikopterska jedinica da bude pripravna, ali iz vršačke vatrogasne stanice kažu da veruju da za to neće biti potrebe.

     

    Požar koji je izbio na Vršačkom bregu danas u popodnevnim satima, nalazi se pod kontrolom, a na terenu se nalaze sve vatrogasne jedinice iz Vršca, ali i iz Pančeva, Bele Crkve, Plandišta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]