Asfaltiranje Železničke ulice
Hronika

Pretnja blokadom širi asfalt u Novoseljanskim ulicama - na redu Železnička

Izvor: 
013info Sre, 14/10/2020 - 14:09
U Banatskom Novom selu nastavlja se borba za svaki centimetar širine asfalta. Upravo je danas gusto u Železničkoj ulici gde su meštani spremni da blokiraju radove jer su nezvanično saznali da kreće asfaltiranje u širini od 4,2 metra.  Oni smatraju da bi njihova ulica, prema ranijem kompromisu, trebalo da bude asfaltirana u širini od pet metara. Ocenjuju da za to ima uslova. 
 
Uspeli su da saznaju od nadležnih iz mesne zajednice da bi trenutno kompromis, u njihovoj ulici mogao da bude 4,4 metra širine asfalta, na šta nisu spremni da pristanu. 
 
Kako saznajemo njih nekoliko desetina spremno je, navodno, i da blokira asfaltiranje. 
 
U ovom selu više ulica se asfaltira u okviru javno privatnog partnerstva. Problem je nastao kada su meštani shvatili da će asfalt biti uži od ranijim projektima predviđenih 5 metara. 
 
Usledili su protesti, koji su delom urodili plodom i kompromisom sa gradskim vlastima da se asflatira prema "mogućnostima ulice". Širine kolovoza tako su ispale razne. 
 
Jedini koji su do sada uspeli da se izbore za 5 metara široku asfaltnu džadu su stanovnici ulice JNA. Stari običaj da se takav događaj i proslavi prilagodili su borbi komšija iz drugih ulica koji su još u problemu. 
 
Ipak su se okupili, a predstavnike mesnih vlasti koji su uvek bili redovni gosti na ovakvim druženjima - nisu zvali. 
 
 MarketingNajnovije vesti