• Pretnja blokadom širi asfalt u Novoseljanskim ulicama – na redu Železnička

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U Banatskom Novom selu nastavlja se borba za svaki centimetar širine asfalta. Upravo je danas gusto u Železničkoj ulici gde su meštani spremni da blokiraju radove jer su nezvanično saznali da kreće asfaltiranje u širini od 4,2 metra.  Oni smatraju da bi njihova ulica, prema ranijem kompromisu, trebalo da bude asfaltirana u širini od pet metara. Ocenjuju da za to ima uslova. 
     
    Uspeli su da saznaju od nadležnih iz mesne zajednice da bi trenutno kompromis, u njihovoj ulici mogao da bude 4,4 metra širine asfalta, na šta nisu spremni da pristanu. 
     
    Kako saznajemo njih nekoliko desetina spremno je, navodno, i da blokira asfaltiranje. 
     
    U ovom selu više ulica se asfaltira u okviru javno privatnog partnerstva. Problem je nastao kada su meštani shvatili da će asfalt biti uži od ranijim projektima predviđenih 5 metara. 
     
    Usledili su protesti, koji su delom urodili plodom i kompromisom sa gradskim vlastima da se asflatira prema „mogućnostima ulice“. Širine kolovoza tako su ispale razne. 
     
    Jedini koji su do sada uspeli da se izbore za 5 metara široku asfaltnu džadu su stanovnici ulice JNA. Stari običaj da se takav događaj i proslavi prilagodili su borbi komšija iz drugih ulica koji su još u problemu. 
     
    Ipak su se okupili, a predstavnike mesnih vlasti koji su uvek bili redovni gosti na ovakvim druženjima – nisu zvali. 
     
     

    U Banatskom Novom selu nastavlja se borba za svaki centimetar širine asfalta. Upravo je danas gusto u Železničkoj ulici gde su meštani spremni da blokiraju radove jer su nezvanično saznali da kreće asfaltiranje u širini od 4,2 metra. Nezvanično saznajemo da oni smatraju da bi njihova ulica, prema ranije kompromisu, trebalo da bude u širini od pet metara. Ocenjuju da za to ima uslova. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]