• SEKULIĆ (PANČEVO NIJE RUPA): Zastrašuju me krivičnim prijavama

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Udruženja „Pančevo nije rupa“ dobio je poziv iz Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, zbog nepridržavanja epidemioloških mera 13. februara. Udruženje „Pančevo nije rupa“ je sa Udruženjem „Zekeni most“  tog dana trebalo da održi protest, ali nisu dobili dozvolu od MUP-a. Ipak, Sekulić je sa dvadesetak svojih istomišljenika tog dana otišao do sedišta Odeljenja sektora za vanredne situacije koje se nalazi u Ulici Žarka Zrenjanina. Ovo je prenošeno putem društvenih mreža. Povodom ove prijave Sekulić je izdao saopštenje.

    – Tog 13. februara smo se kao i prethodnih dana borili i ukazivali na rizikovanje života svih Pančevaca i skretanje pažnje na eventualni akcident u Promistu, saopštava Sekulić.

    Kako navodi Sekulić ovo je druga krivična prijava protiv njega zbog skupova. Podsetimo, protiv njega je već podneta prijava zbog okupljanja pred zgradom Gradske uprave, a u vezi sa sečom stabala u Gradskom parku.

    – Ovo je druga krivična prijava protiv mene zbog mog društvenog rada i skretanja pažnje javnosti na probleme i davanje predloga za rešavanje istih, kao i rešavanje pojedinih problema na teritoriji grada Pančeva i to sa poštovanjem epidemioloških mera u vreme borbe sa Kovidom 19 .Tog istog dana je bio protest u Beogradu tačnije samo sat vremena kasnije, ako i mnoga druga dešavanja u vidu protesta koja su se desila i pre i nakon 13. februara kako širom Srbije tako i u samom Pančevu (imali smo prelepu akciju srednjoškolaca „čišćenja keja“ sa kojom sam apsolutno saglasan kao i otvaranje luna parka u situaciji kada je Kovid 19 mnogo bio zastupljeniji među građanima nego kada je bio 13. februar), ali ja sam ipak ispoštovao njihovu odluku o zabrani protesta koja je veoma sumnjiva odluka prema gore navedenom, kaže on u saopštenju.

    Sekulić tvrdi da ga zastrašuju krivičnim prijavama.

    – Do sada je svaka prijava koja je podnesena protiv mene je bila na osnovu policijskog izveštaja koji je OJT-u u Pančevu predao MUP Pančevo, a na njima su potpisi komandira policijske ispostave Krasavčevića i njegovog pomoćnika Majstorovića. Danas sam otišao da podignem poziv. Stvarno mi nije jasno da neko rizikuje svoj kredibilitet zbog gradskih činovnika i političkih stvari, a pritom pripadnici MUP-a moraju po zakonu biti objektivni i da ne pripadaju nijednoj stranci niti delati za istu. Zamolio sam da im prenesu da mogu ne dve, nego 22 krivične prijave da budu podnete zbog njihovih izveštaja, jer ja znam tačno biće svakog krivičnog dela koje mi se stavlja na teret, diplomirani sam pravnik i neka slobodno nastave da slušaju njihove faktičke šefove i ako zbog njihovih izveštaja bude podneto još krivičnih prijava, ne plašim se uopšte jer znam da nisam učinio nijedno krivično delo, saopštava Sekulić.

    Predsednik Udruženja „Pančevo nije rupa“ kaže da je njegov obraz čist.

    – Ovaj nakaradni sistem je već krenuo opasno da me gazi, ali neka – znam da sam na pravoj strani jer su uz mene istina i pravda i za razliku od mnogih ja sebe mogu uvek da pogledam u oči i znam da mi je obraz čist. Treba svi da imamo na umu da je vlast smenjiva, kao i ovaj sistem, što podrazumeva smenu svakog ko prima platu iz budžeta, a ne radi svoj posao po zakonu (zloupotrebljava svoj službeni položaj  prima mito, vrši pritisak na druge institucije itd….), nezavisno od toga da li predstavnik izvršne gradske vlasti, da li radi u JKP-u, MUP-u, u tužilaštvu i sudstvu jer neću da dozvolim bilo kome da od našeg grada neko pravi rupu za razne kombinacije na štetu nas građana zato što Pančevo nije rupa, naveo je Sekulić u svom saopštenju.

     

    Predsednik Udruženja „Pančevo nije rupa“ dobio je poziv iz Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, zbog nepridržavanja epidemioloških mera 13. februara. Udruženje „Pančevo nije rupa“ je tog dana trebalo da održi protest, ali nisu dobili dozvolu od MUP-a. Ipak, Sekulić je sa dvadesetak svojih istomišljenika tog dana otišao do sedišta Odeljenja sektora za vanredne situacije koje se nalazi u Ulici Žarka Zrenjanina. Ovo je prenošeno putem društvenih mreža. Povodom ove prijave Sekulić je izdao saopštenje.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]