Ugrožavana opšta sigurnost i izazvana opšta opasnost?

Tužilaštvo dobilo prijave protiv šest protivgradnih strelaca

Pančevo, Čet, 14/07/2016 - 11:33
Vladimir Đoković


PANČEVO, 14. jul - Kako nam je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu pristigle su krivične prijave protiv 6 strelaca protivgradne zaštite, zbog događaja od 20. juna kada je grad naneo veliku štetu građanima Pančeva.

„Policijska uprava Pančevo 8. jula dostavila je tužilaštvu krivične prijave protiv B. J. i D. J. iz Kačareva, P.D. i J.D. iz Pančeva i R.G. i M.G. iz Jabuke strelaca protivgradske zaštite koji su imali ugovore sa Republičkim hidrometeoroloških zavodom da dejstvuju u slučaju grada. Prijave zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti a u vezi sa krivičnim delom izazivanja opšte opasnosti tužilaštvo trenutno razmatra" – izjavila je portparolka Osnovnog javnog tužilaštva Jelena Samuilov.

Posle događaja od 20. Juna kada je grad izazvao nezabeleženu štetu pre svega na automobilima i krovovima u više različitih delova samog grada Pančeva tužilaštvo je naložilo policiji da prikupi informacije o delovanju nadležnih kritičnog dana.

„Posle prethodnih provera i prikupljanja obeveštenja policijska uprava Pančevo nam je dostavila krivične prijave protiv navedenih šest lica. Prijave koje su trenutno osnovi sumnje da su počinjenja krivična dela dalje će razmatrati nadležni zamenik tužioca" – zaključila je Jelena Samuilov.

Nekoliko dana posle kritičnog događaja gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov posetio je RHMZ a posle sastanka saopšteno je da je 20. juna dejstvovalo 146 protivgradnih raketa. 

V.Đoković
MarketingNajnovije vesti