• Tužilaštvo: Istraga zbog požara u nekadašnjoj fabrici stakla u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Osnovno javno tužilaštvo u Pančevo naložilo je Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku Beograd da preduzme veštačenje kako bi se utvrdio uzrok požara koji je juče oko 17 časova izbio u skladištu preduzeća „Promist“, u nekadašnjoj fabrici stakla u Pančevu, saopštilo je ovo Tužilaštvo. Direktor Promista Goran Kojić za Insajder kaže da su na mestu požara trenutno prisutni ekipa iz Sektora za vanredne situacije i Inspekcija Ministrarstva ekologije, piše Insajder.

    „Povodom požara koji se dogodio 15. marta 2021. godine oko 17 časova u skladištu preduzeća „Promist “ Novi Sad, a koje skladište se nalazi u ul.Prvomajska u Pančevu, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevo je tokom večeri donelo naredbu Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku Beograd da preduzme veštačenje u cilju utvrđivanja uzroka požara“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

    Dodaju da će odluka o daljem postupanju povodom navedenog požara, biti doneta nakon dobijanja rezultata veštačenja, kao i drugih obaveštenja i dokaza.

    Goran Kojić direktor Promista, firme koja bivšu pančevačku fabriku stakla koristi za skladištenje veštačkog đubriva, za Insajder kaže da su ekipe, nakon što je požar potpuno ugašen, dežurale selu noć i da se trnutno utvrđuju uzroci požara i nastala šteta.

    „Trenutno je na uviđaju ekipa iz Sektora za vanredne situacije. Tu je i Inspekcija Ministrarstva ekologije. Stanje se smirilo, sve je stabilizovano, rade se radnje da se utvrde uzroci požara i šteta“, kaže Kojić.

    Dodaje da je požar izbio u magacinu koji je u starom delu fabrike stakla koji nije služio za skladištenje veštačkih đubriva.

    „To su stari magacini koji nisu bili za ozbiljniju namenu. Prokišnjavali su krovovi. Mi smo tu odlagali lomljene palete i mašine koje su se koristile prilikom nekih građevinskih radova“, ističe Kojić.

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je sinoć za RTS da je mobilna ekipa Zavoda za javno zdravlje za kontrolu kvaliteta vazduha izašla na teren i da će utvrditi da li je bilo opasnosti po životnu sredinu.

    Zbog požara sinoć je železnica obustavila prevoz opasnih materija prugom koja prolazi pored zapaljenog skladišta, a drumski saobraćaj nije prekidan.

    Osnovno javno tužilaštvo u Pančevo naložilo je Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku Beograd da preduzme veštačenje kako bi se utvrdio uzrok požara koji je juče oko 17 časova izbio u skladištu preduzeća „Promist“, u nekadašnjoj fabrici stakla u Pančevu, saopštilo je ovo Tužilaštvo. Direktor Promista Goran Kojić za Insajder kaže da su na mestu požara trenutno prisutni ekipa iz Sektora za vanredne situacije i Inspekcija Ministrarstva ekologije.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]