Hronika

U MUP-u obavljen razgovor s Jurićem

Izvor: 
013info/Nova.rs Uto, 18/05/2021 - 16:19Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavili su danas razgovor sa Igorem Jurićem u svojstvu građanina zbog njegovih izjava koje je izneo u medijima o takozvanom "pedofilskom" lobiju u Srbiji. Ni ovoga puta Jurić policiji nije izneo ni jedan dokaz niti imena navodnih počinitelja seksualnog zlostavljanja dece kojima bi potkrepio izjave date u medijima, kaže se u saopštenju MUP-a.

 

- Gospodin Jurić je izjavio da se njegove izjave ne odnose ni na koga konkretno već da misli na ranije presuđene slučajeve. I posebno je istakao da ne iznosi bilo kakva nova saznanja već da je njegova izjava plod analize već presuđenih slučajeva, dodaje se u saopštenju.

 

Iz MUP-a saopštavaju da Jurić nije naveo ni jedno ime niti je ukazao na pojedinca ili grupu pedofila ili njihove žrtve kao ni na one koji ih štite.

Jurić je potvrdio za Nova.rs, da povod jeste gostovanje u podkastu na tom portalu. Kako je rekao, na današnjem saslušanju je ispričao sve što su od njega tražili.

„Dao sam izjavu u svojstvu građanina u vezi sa svojim saznanjima o svemu onome sa čime se Fondacija bavi. Zahvalio sam na profesionalnosti pripadnicima Odeljenja za krvne i seksualne delikte“, rekao je Jurić za Nova.rs nakon informativnog razgovora i još dodao da u ovom trenutku nije u mogućnosti ništa da kaže zbog istrage.

Pored toga, Jurić je dodao i da stoji na raspolaganju svim institucijama.

 
MarketingNajnovije vesti