Hronika

UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE ALIBUNAR: Oštetio državu za skoro 250 miliona dinara

Izvor: 
Saopštenje Pon, 18/12/2017 - 14:33

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Pančevu, uhapsili su P.B.(1968) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Osnovano se sumnja da je P.B. u toku 2015. godine, u svojstvu odgovornog lica opštine Alibunar nadležnog za donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, propustio da donese odluku i time onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Na ovaj način osumnjičeni je oštetio budžet Republike Srbije, AP Vojvodine i opštine Alibunar u ukupnom iznosu od 247.295.928 dinara, odnosno pribavio protivpravnu imovinsku korist poljoprivrednim proizvođačima koji su bez pravnog osnova i nadoknade obradili državno poljoprivredno zemljište u ukupnom iznosu od 58.148.250 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Predrag Belić bio je hapšen u akciji Sablja zbog dilovanja droge i iznuda. U zatvoru je bio dva puta, što stoji i u evidenciji Opštinskog javnog tužilaštva u Pančevu, navodi B92. Protiv njega je četiri puta vođeni postupci zbog nezakonitog držanja oružja i municije, ali nijednom nije osuđen, jer su postupci obustavljani zbog zastarelosti.  Dva puta je bio u zatvoru, nakon dve pravnosnažne presude zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti.Marketing

Najnovije vesti