Hronika

Ukradeno 750 metara kabla!

Izvor: 
RŽD Internešnl Sub, 29/08/2015 - 10:47











26. avgusta izvršena je krađa napojnog i telekomunikacionog kabla na deonici izgradnje u zoni Pančevačkog mosta, saopštila je kompanija  „RŽD Internešnl.

Tokom provere ustanovljeno je da je 26. avgusta grupa nepoznatih lica, obučenih u zaštitnu odeću, tokom dana ukrala napojne kablove na Pančevačkoj petlji.Osim napojnog kabla, koji se koristi za obezbeđenje železničkog saobraćaja, ukradeni su i telekomunikacioni kablovi.  

 

img_4262.jpg
 

Prema preliminarnim podacima ukupno je ukradeno oko 750 metara kabla. Kabal je ispokan iz zemlje i isečen na nekoliko mesta. Osim toga, na nadvožnjacima koji se nalaze blizu mosta zaposleni „RŽD Internešnl“ i predstavnici policije su otkrili otvorene metalne kanalete.

Predstavnik kompanije „Energoprojekt“, podizvođača „RŽD Internešnl“ je predao izjavu o izvršenom krivičnom delu policiji grada Beograda. Svi podaci kojima kompanija raspolaže su predati rukovodstvu policije javne bezbednosti Policijske uprave za grad Beograd.

U ovom trenutku „RŽD Internešnl“ i „Železnice Srbije“ realizuju projekat izgradnje i rekonstrukcije železničke infrastrukture Republike Srbije. Ovakve krađe utiču ne samo na brzinu i kvalitet realizacije projekta, već i na bezbednost, jer mogu dovesti do iskakanja voza iz šina, što za posledicu ima ljudske žrtve i ozbiljnu ekonomsku štetu. Kako je poznato, na deonici Beograd-Pančevo saobraća veliki broj prigradskih vozova, jer je ovaj pravac veoma popularan kod lokalnog stanovništva.

„RŽD Internešnl“ u svom saopštenju kaže da se nada kako će krivci ovog dela biti brzo uhvaćeni i informisaće medije o rezultatima istrage kako bi građani Srbije bili sigurni u bezbedbost železničkog saobraćaja. U ovom trenutku kompanija sprovodi niz hitnih mera kako bi se osigurala bezbednost saobraćanja vozova na ovoj deonici.

 








Marketing



Najnovije vesti