Zgrada suda u Pančevu
Hronika

V. J. iz Banatskog Novog Sela koji je obljubio ćerku i to snimio mobilnim pa slao preko fejsbuka, Viši sud odredio pritvor

Izvor: 
013info Čet, 23/04/2020 - 16:16Više javno tužilaštvo u Pančevu preuzelo je krivično gonjenje i donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv lica V.J. (1977.g) iz Banatskog Novog Sela zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela obljuba zloupotrebom položaja (propisana kazna zatvora od 1 do 10 god.) i iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju (propisana kazna zatvora od 6 meseci do 5 god.).

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je tokom aprila 2020. g. u svojoj kući u Banatskom NovomSelu, zloupotrebom svog položaja roditelja naveo na obljubu svoju maloletnu ćerku (rođ. 2003.g), što je snimao svojim mobilnim telefonom i napravio snimak polnog odnosa kao i 3 fotografije na kojima je maloletna oštećena bila naga, a potom snimak i fotografije podelio drugim licima preko jedne društvene mreže sa više različitih naloga, kaže se u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu  koji je prethodno lišen slobode i zadržan trajanju do 48 časova, istom je na predlog tužilaštva određen pritvor od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu, kako boravkom na slobodi ne bi ometao postupak uticanjem na maloletnu oštećenu koju je neophodno ispitati tokom istrage, kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da se radi o ranije osuđivanom licu, saopštio je za portal 013info portparol Višeg javnog tužilaštva u Pančevu Miloš Dejanović.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti