Foto: Lazar Stojović
Hronika

VETAR ČUVA KAČAREVCE: Pančevački JKP-ovi pomažu u gašenju požara

Pančevo, Pet, 23/06/2017 - 14:16
Aleksandar Stojković

Deponija u Kačarevu gori od četvrtka u 14 sati. Požar je lokalizovan, a od danas prepodne je na terenu i mehanizacija pančevačkih komunalnih preduzeća, koja radi na potpunom gašenju požara.  U Kačarevu je i gradsko mobilno vozilo za merenje zagađenja.

- Vozilo za merenje zagađenja vazduha je u Proleterskoj ulici u Kačarevu prvi rezultati koji su stigli oko 12 sati. Čestice su u vazduhu u koncentraciji od 30 mikrograma po kubnom metru, granična vrednost je 50, tako da je to sve u granicama normale, ali mora po pravilniku mora da se mere tri sata. Vozilo je postavljeno blizu kuća da bismo videli kakav uticaj zagađenje ima na stanovništvo, inače vetar trenutno duva prema ataru, rekla nam je Katarina Banjai, članica Gradkog veća zadužena za ekologiju.

Katarina Banjai nas je obavestila i da su na terenu Vatrogasna jedinica iz Pančeva, cisterne iz Higijene i Vodovoda, a takođe je u Kačarevu i „Ult“ iz Zelenila koji nanosi zemlju.

Vremenski uslovi trenutno idu na ruku Kačarevcima jer dim sa deponije ne ide prema naselju. Gradska uprava je očigledno ozbiljno shvatila problem i angažovala raspoložive snage koje u ovom trenutku rade na gašenju požara. Ali, ovo nije prvi put da gori deponija u Kačarevu.

 

- Grad Pančevo preduzima mere upravo na čišćenju ovih divljih deponija. Problem je i u velikom stepenu nediscipline samih građana, nažalost, jer i pored čišćenja deponije oni nagomilavaju komunalni otpad na istim mestima. U Kačarevu je to dovelo do ove situacije. Mi nastojimo da do toga ne dođe u nekim drugim mestima, a svedoci ste da u Jabuci postoje vrlo ozbiljni problemi - iako je tamo pre godinu dana očišćena deponija, ponovo je napravljena. Što se tiče požara u Kačarevu, direktor JKP-a me je jutos obavestio da je saniran požar u središnjici i da mu je potrebna pomoć gradskih JKP-ova u mehanizaciji. Mi smo poslali mašine iz Zelenila i Higijene i poslali smo vatrogasnu jedinicu. Možda deluje jako ozbiljno kad kažemo ko je sve na terenu, ali nema potrebe da dižemo tenziju. Nije to toliko opasno, koliko zahteva jedno profesionalno postupanje kako do toga ne bi više dolazilo, rekao nam je gradonačelik Saša Pavlov.

013info će nastaviti da prati situaciju u Kačarevu i da vas izveštava o razvoju situacije u ovom mestu.

 

Foto: Aleksandar Tokin
deponija_kacarevo_1.jpg

 

deponija_kacarevo_2.jpg

 

Foto: Lazar Stojović
deponija_kacarevo.jpg


Marketing

Najnovije vesti