Hronika

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U PANČEVU: Zbog droge i municije istraga protiv četvorke - trojici pritvor

Izvor: 
013info Pet, 13/03/2020 - 11:01

Više javno tužilaštvo u Pančevu pokrenulo je istragu protiv Pančevaca S.K. (1987.), D.R. (1991.), N.F. (1980.) i S.N. (1972.) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Osumnjičenima N.F., D.R. i S.N. stavlja se na teret da su od avgusta 2019. do 10 marta kada su uhapšeni neovlašćeno prodavali opojnu drogu marihuanu većem broju lica sa teritorije Pančeva. Poslednji put osumnjičenom S.K. koji je radi dalje prodaje, kako se navodi, kupio od njih 47,23 grama marihuane, kao i da su u iznajmljenom stanu u Pančevu držali radi dalje prodaje 1.110,12 grama marihuana upakovane u više kesa i PVC paketića.

Osumnjičenoj trojci stavlja se na teret i da su u stanu u Pančevu bez dozvole nadležnih držali  226 metaka za pištolje i puške različitih kalibara.

Četvorka je uhapšena 10. marta, a tokom policijskog zadržavanja od 48 sati saslušalo ih je Tužilaštvo i predložilo da se prema svima odredi mera pritvora.

Tužilaštvo navodi da je rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu pritvor do 30 dana određen N.F., D.R. i S. N. da bi bila sprečena mogućnost da utiču na svedoke, dok je S.N. pušten da se u daljem toku istrage brani sa slobode.MarketingNajnovije vesti