Justicia Foto: pixabay
Hronika

Za podmićivanje u Rafineriji nafte Pančevo iz 2013. eks direktorima NIS-a sudi se i dalje

Pančevo, Uto, 06/10/2020 - 07:57
Vladimir Đoković

Pred Apelacionim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje osumnjičenima za primanje i davanje mita u NIS Rafineriji nafte Pančevo što je delo koje je otkriveno, a akteri uhapšeni davne 2013. godine.

Posle zaključenja sudsko pretresa veće tog suda povući će se u nejavni deo i doneti odluke po žalbama, a odluka će biti javno objavljena.

Apelacioni sud donosi odluke po žalbama na presudu iz marta prošle godine kada je Viši sud u Pančevu je u ponovnom suđenju Viktora Slavina oglasio krivim za izvršenje krivičnog dela primanja mita u obavljanju privredne delatnosti kao saizvrioca, Džagdžita Singa za isto krivično delo u produženom trajanju, kao saizvršioca, dok su Aleksandar i Dragiša Despotović osuđeni za davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, a Stanislav Kislicin za krivično delo primanja mita u obavljanju privredne delatnosti, kao saizvršioca.

Slavin je osuđen na 2,5 godina zatvora, Sing na tri godine zatvora, Kislicin na 2,5 godina zatvora, a Despotovići na po godinu zatvora koje će izdržati kod kuće bez mera elektronskog nadzora.

Stranim državljanima izrečena je mera bezbednosti proterivanja stranaca iz Srbije u trajanju od po 10 godina,

Od stranaca oduzeta imovinska korist od ukupno 703 hiljade evra.

Do ponovnog suđenja i druge presude Višeg suda u Pančevu, i izricanja manjih kazni trojici rukovodilaca NIS-a i dvojici biznismena za podmićivanje iz 2013. godine, došlo je pošto je Apelacioni sud ukinuo prethodnu. prvu presudu Višeg suda – donetu 2017. Godine.

Prvom presudom Sing je dobio 5 godina zatvora, Slavin 4, a Kislicin 3 godine zatvora, a Despotovići 1,5 godina zatvora odnosno godinu dana.

 
MarketingNajnovije vesti