Čitaonica biblioteka Pančevo
Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu u slučaju Biblioteka

Za proneveru od 22,5 miliona u pančevačkoj bibilioteci optužili bivšu računovođu

Pančevo, Sre, 03/08/2016 - 10:39
Vladimir Đoković

PANČEVO, 3. avgust 2016. Više javno tužilaštvo u Pančevu 29. jula podiglo je optužnicu protiv Ivane Đurović, bivše računovođe Gradske Biblioteke u Pančevu, zbog “opravdane sumnje da je izvršila produženo krivično delo pronevere”.

“Okrivljena Ivana Đurović se tereti da je izvršenjem produženog krivičnog dela pronevere pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 22.503.987,45 dinara. Za taj iznos pričinjena je šteta ustanovi Gradska biblioteka Pančeva. Okrivljena se tereti da je krivično izvršila od 9. oktobra 2003. godine do 30. decembra 2014. godine” – izjavila je portparolka Višeg javnog tužilaštva u Pančevu Slavica Crveni Bubnjević.

Prvog avgusta Viši sud u Pančevu zaprimio je optužnicu u slučaju Biblioteka. Predstoji dostavljanje okrivljenoj, pa njeno izjašnjenje, a zatim i sudska ocena optužnice koja može biti u pravcu potvrde optužnice kao i dopune optužnice. Posle podnošenja krivične prijave početkom 2015. godine, kao i tokom istražnih i predistražnih radnji sada, okrivljena Ivana Đurović bila je dostupna, pa pritvora niti elektronskih nanogica nije bilo.

U vreme kada je slučaj Biblioteka počeo da se raspetljava Ivana Đurović prestala je da bude zaposlena u Gradskoj Biblioteci. Tokom dosadašnjeg rada na slučaju Biblioteka i sama gradska ustanova sa dugom tradicijom imala je svog punomoćnika. Gradska biblioteka, a indirektno budžet Grada Pančeva koji obezbeđuje sredstva za rad biblioteke u ovom slučaju pretrpeli su značajnu štetu.

V. ĐokovićMarketing

Najnovije vesti