Kultura

Ana Brateljević i Milan Berginc poklonili sjajan koncert Pančevcima (FOTO)

Izvor: 
013info Sub, 26/08/2017 - 12:08
Nakon četiri godine, prijatelji i kolege Ana Brateljević i Milan Berginc kao "Duo Feerie" svirali su zajedno u svom rodnom gradu. Pančevačka publika je u petak, 25. avgusta u Svetosavskom domu uživala u izvođenju klasičnih numera, od kojih su neke i premijerno izvedene u našoj zemlji kao što je Folperehtaova "Mala svita u starom stilu", ali i u novim aranžmanima dobro poznatih kompozitora Obertura, Pijacole, Šopena i Bartoka.
 
- S obzirom na to da ja živim i radim u Pragu, Mala svita u starom stilu je nešto što sam tamo otkrila i htela da predstavim našoj publici. Takođe smo u prvom delu programa odsvirali i Sent-Sansovu "Fantaziju" za harfu i violinu, koja je jedna od najznačajnijih kompozicija napisanih originalno za ovaj duo, rekla je Ana Brateljević, harfistkinja.
 
Neka od dela koja su bila na repertoaru su već izvodili zajedno, ali su ovog puta su predstavljena na drugačiji način
 
- Šopena smo jednom izveli kao duo violina i klavir, iako je ova kompozicija originalno rađena samo za klavir. Ovog puta smo napravili aranžman za harfu i violinu, rekao je Milan Berginc, violinista.
 
Milan i Ana trenutno ne žive u ;Srbiji, ali su priliku što su u isto vreme na odmoru iskoristili da prirede sjajan koncert.
 
- Motiv je pre svega ljubav. Ljubav prema našem gradu, prema našoj dragoj publici, prema muzici i ljubav prema zajedničkom muziciranju, istakla je Ana.
 
Ana Brateljević je harfistkinja češkog Narodnog Simfonijskog Orkestra sa kojim je imala prilike da sarađuje na dve evropske turneje, preko 30 koncerata, sa legendarnim Eniom Morikoneom, kao i sa nizom svetski priznatih muzičara kao što su Andera Bocelli, José Carreras, Jonas Kaufmann... Eksterni je predavač za kamernu muziku na Akademiji Lepih Umetnosti u Pragu, gde takođe organizuje seminare iz oblasti istorije harfizma. U muzičkoj školi „Ilji Hurníka“ u Pragu predaje harfu i klavir.
 
Milan Berginc je master studije završio u Norveškoj, kao stipendista Kraljevine Norveške i Fonda za mlade talente Srbije. Trenutno je na drugoj godini Doktorskih studija na FMU u Beogradu, a živi u Londonu.
 
 
Ana Brateljević i Milan Berginc u Studentskom Pančevo
koncert_duo_ferre_avgust_25_img_0003.jpg
 
 
Milan Berginc u Studentskom Pančevo
koncert_duo_ferre_avgust_25_img_0014.jpg
 
 
 
 
 
Ana Brateljević u Studentskom Pančevo
koncert_duo_ferre_avgust_25_img_9923.jpg
 
 
Ana Brateljević i Milan Berginc u Studentskom Pančevo
koncert_duo_ferre_avgust_25_img_9936.jpg
 
koncert_duo_ferre_avgust_25_img_9940.jpg
 
 
koncert_duo_ferre_avgust_25_img_9958.jpg
 
 
koncert_duo_ferre_avgust_25_img_9993.jpg
 
 
koncert_duo_ferre_avgust_25_img_0027.jpg
 
 
koncert_duo_ferre_avgust_25_img_9948.jpg
 
 


Marketing

Najnovije vesti