• Ašhen Ataljanc dobitnica nagrade za životno delo UBUS-a

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nagrada za životno delo Udruženja baletskih umetnika Srbije pripala je primabalerini sa bogatim internacionalnim iskustvom Ašhen Ataljanc, saopštili su iz UBUS-a.

    „Ašhen Ataljanc je obeležila našu scenu svojevrsnom posebnom energijom, tehničkom besprekornošću, bravoruznim izvođenjima, šarmom i onim što se u stručnim krugovima naziva prelaženjem rampe“, navodi se u saopštenju UBUS-a.

    Svaki njen pokret, osmeh i uzdah, publika je bez daha pratila i razumevala, ističe Udruženje.

    Dobitnik nagrade Dimitrije Parlić za najbolju koreografiju u sezoni 2017/18 je Isidora Stanišić za predstavu „Prostor za revoluciju“ u produkciji Bitef dens kompanije.

    Članovi žirija, koji su odlučivali o dodeli nagrade Dimitrije Parlić u ovoj sezoni, Sanja Krsmanović-Tasić, Danica Arapović, Sanja Ninković, Ana Ignjatović-Zagorac i Dejan Kolarov, ističu u svom obrazloženju da “ono što daje poseban kvalitet predstave jeste humor koji je redak u plesnim predstavama, a kojim ova predstava obiluje“.

    „Predstava je kompletna u svim svojim segementima, u koreografskom, umetničkom, i dramaturškom smislu, ona komunicira sa publikom a opet je stalno iznenađuje maštovitim i originalnim rešenjima koreografkinje i njenog umetničkog tima“, napominje se u saopštenju.

    Udruženje baletskih umetnika Srbije dodeljuje nagrade za interpretaciju i koreografiju bijenalno.

    Nagrada Nataša Bošković za najbolju interpretaciju klasičnog ili neoklasičnog stila, kao i nagrada Smiljana Mandukić za najbolju interpretaciju u oblasti savremene umetničke igre, biće dodeljene sledeće godine.

    Godišnje nagrade UBUS-a se dodeljuju uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS.

    Ašhen Ataljanc je rođena 1971. godine u Beogradu, a detinjstvo i mladost je provela u Pančevu.

    Nagrada za životno delo Udruženja baletskih umetnika Srbije pripala je primabalerini sa bogatim internacionalnim iskustvom Ašhen Ataljanc, saopštili su iz UBUS-a.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]