Mural na biblioteci
Kultura

Biblioteka u Pančevu ukrašena muralom

Pančevo, Uto, 10/09/2019 - 08:38
Ivana Vlajovic


U okviru projekta Street Art Rezidenture, austrijski street art umetnik SKIRL je u ponedeljak, 9. septembra, oslikao zid na prilazu Gradskoj biblioteci Pančevo. Ovaj projekat podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, Austrijskog kulturnog foruma, Francuskog Instituta, Fondacije NS EPK 2021 i EUNIC AIR programa.

Osim u Pančevu, SKIRL je gostovao u Beogradu na Festivalu „Rekonstrukcija“ i učestvovao na tribini pod nazivom "Šta sa street art-om" u Francuskom Institutu Novi Sad.

Ovogodišnji program projekta Street Art Rezidenture pod uredničkom koordinacijom Vladimira Palibrka iz Udruzenja „Elektrika“ ugostio je i nemačke autore Johanesa Mundingera i Sophiu Hirsch, francuske autore Ami Imaginaire i Polar Bear-a, bugarsku umetnicu Polinu Stoyanovu i americkog autora Jeffa Rossa. U pauzi između dva segmenta projekta tim „Elektrike“ je u saradnji sa nastavnicima Škole „Mara Mandić“ krajem avgusta oslikao i poligon za razvoj motorike, kao poklon učenicima za srećan i produktivan početak nove školske godine.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti