folklor
Dom omladine Pančevo i KUD „Stanko Paunović” NIS-RNP

Danas počinje "Etno glas"

Pančevo, Sre, 04/11/2015 - 10:36
Mirjana Marić

U sklopu programa obeležavanja Dana Grada, od 5. do 8. novembra u organizaciji Doma omladine Pančevo i KUD „Stanko Paunović” NIS-RNP, održaće se petnaesti „Etno glas“. Ova manifestacija ima za cilj afirmaciju tradicionalnog narodnog stvaralaštva, sa posebnim akcentom na vokalnu praksu pojedinih krajeva Srbije.

U naredna četiri dana, u različitim gradskim prostorima, publika će moći da uživa u programima u kojima pretežno učestvuju pevačke grupe koje čine mladi izvođači, kao i da se upozna sa različitim pevačkim stilovima pojedinih regiona Srbije i okruženja, običajima i etnokoreološkim nasleđem naše zemlje.

Festival će početi otvaranjem izložbe „Šumadijska suknja 1860-1960.” Etnografskog muzeja u Beogradu, a nastavljaju se uz radioničarski rad, promociju značajnih multimedijalnih izdanja i koncerte folklornih ansambala i pevačkih grupa sa više od 430 izvođača.

Izbor učesnika i koncepciju programa napravio je Dejan Trifunović, umetnički direktor „KUD-a Stanko Paunović” NIS-RNP, uz pomoć Snežane Manasić urednice programa Doma omladine Pančevo.

 


MarketingNajnovije vesti