petar janković sa gitarom
Kultura

Dom kulture Kačarevo vas poziva na ReKreativni kurs gitare

Pančevo, Uto, 21/07/2015 - 15:24
Mirjana Marić


Guitar Art Festival kroz saradnju sa Petrom Jankovićem, profesorom prestižne američke muzičke škole Džejkobs organizuje kurs gitare namenjen svim uzrastima. 

Profesor muzičke škole Univerziteta Indijana uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije i Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Beogradu, organizuje (Re)Kreativni kurs Gitare u nameri da osobama svih uzrasta omogući brzo i jednostavno učenje sviranja gitare. 

Petar Janković je započeo karijeru 1985. Održao je brojne koncerte i radionice gitare u Sjedinjenim Američkim državama i Evropi. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a magistrirao na Džejkobs školi za muziku Univerziteta Indijana, gde je u klasi maestra Ernesta Bitetija dobio prestižnu Artist diplomu, Osvojio je brojne prestižne međunarodne nagrade i danas ima preko 30 koncerata u sezoni. Janković je razvio program za gitaru na Frenklin koledžu u Indijani 1997. i predavao je na Univerzitetu u Indijanapolisu od 1999. do 2006. godine. Objavio je muzičke diskove Romanticco, zatim Bogdanovic, Brouwer, Dyens i Leyenda.

Trenutno je profesor i koordinator u Džejkobs školi za muziku Univerziteta Indijana u Blumingtonu (SAD).

Za sve potrebne informacije obratite se Domu Kulture Kačarevo na 013/602-050.
MarketingNajnovije vesti