Kultura

DOM OMLADINE PANČEVO: Izložba slika i crteža Igora Gardinovačkog

Izvor: 
Promo Sre, 13/12/2017 - 09:15

Izložba crteža i slika Igora Gardinovačkog biće svečano otvorena u četvrtak, 14. decembra u 20 sati u Galeriji Doma omladine Pančevo

 

Igor Gardinovački rođen je 1990. godine u Pančevu. U svet crtanja i slikanja je ušao krajem osnovne škole, 2004. godine, kada ga Dimitrije Ćosić, nastavnik likovne kulture u OŠ „Miroslav Antić“ šalje u školu crtanja u Domu Omladine Pančevo kod profesora Čedomira Kesića koji ga prvi uvodi dublje u crtačke probleme. U pančevačkoj Gimnaziji je posećivao likovnu sekciju profesorke Mirele Abramović Đorđijevski. Posle gimnazije, gde su likovno predavali profesori Gvozdenac i Pavlov, i nekoliko godina bavljenja drugim oblastima, među kojima su studije arhitekture (diplomirao je na Visokoj građevinsko-geodetskoj školi u Beogradu) i rad na animiranim filmovima, vraća se likovnoj umetnosti.

Priprema se za prijemni na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu kod akademskih umetnika Zorana Deranića i Svetlane Karović Deranić. Istovremeno pohađa i Školu crtanja u Domu omladine Pančevo koju su vodili Boris Stanić i Marijan Muškinja.

Trenutno je na trećoj godini studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo.Marketing

Najnovije vesti