• Druga polovina novembra u Kulturnom centru Pančeva u znaku bioskopskog i pozorišnog programa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U okviru bioskopskog programa Kulturnog centra Pančeva, do kraja novembra biće prikazana dva holivudska ostvarenja – sinhronizovani animirani film za decu “Enkanto: Magični svet”, od 26. Do 28. Novembra u 17 sati, i film “Večni”, od 26. Do 29. Novembra u 19.00 i 21.30.

    “Enkanto: Magični svet” je animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Magija Enkanta blagoslovila je svako dete u porodici jedinstvenim darom, od supersnage do moći isceljenja, svako dete, osim Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Enkanto u opasnosti, Mirabel shvata da bi ona, jedina normalna Madrigal, mogla da bude poslednja nada svoje izuzetne porodice.

    Film “Večni” je saga o večnima, besmrtnim bićima koja su živela na Zemlji i oblikovala njenu istoriju i civilizacije. Režiju potpisuje Chloe Zhao, a glavne uloge tumače Angelina Jolie, Gemma Chan i Salma Hayek.

    U okviru Pozorišnog matinea za decu, u subotu, 27. Novembra u 12 sati u Dvorani, na programu je predstava za decu “Zdravko Prljavko” Dečjeg pozorišta Lane iz Kikinde. Besplatne karte za predstavu koja se održava u okviru proslave Dana grada Pančeva, mogu se podići na blagajni Kulturnog centra na dan programa od 11.00 sati.

    Predstava “Zdravko Prljavko” je ekološka predstava za decu. Priča prati dečaka i njegovog najboljeg prijatelja koji bacaju smeće i narušavaju životnu okolinu, ali tada se pojavljuju dva lika koja ih kroz priču navode da promene mišljenje i navike. Deci je prikazano i ono što je dobro i ono što nije, da bi na kraju shvatila kako treba da se ponašamo u prirodi, da ne prljamo i ne uništavamo, nego da čuvamo planetu.

    Dečje pozorište Lane već dugo neguje bogat i raznovrstan repertoar. Stalno sedište mu je u Kikindi, u predivnom ambijentu, u moderno opremljenoj sali, sa scenom i velikim vrtom. Predstave ovog pozorišta su rado gledane u celom regionu, pa broj gledalaca u toku jedne sezone prelazi cifru od 10.000. Pored mnogih pohvala i nagrada, ponosni su nosioci i godišnje nagrade grada za 2015. godinu.

    U utorak, 30. novembra, u 19.30 u Dvorani Kulturnog centra, na programu je pozorišna predstava Tene Štivičić „64“ Ateljea 212, u režiji Alise Stojanović. Uloge u predstavi tumače: Hana Selimović, Miloš Timotijević, Vladica Milosavljević, Jelena Đokić, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović, Denis Murić

    Posle internacionalnog uspeha drame Tri zime, premijerno izvedene u National Theatreu u Londonu i ovenčane najprestižnijom svetskom nagradom za dramske autorke na području engleskog jezika Susan Smith Blackburn, Atelje 212 postavlja novu dramu autorke Tene Štivičić 64, u režiji Alise Stojanović. Ova drama trebalo je da bude premijerno izvedena u Beogradu istovremeno s premijerom njene drame Love and Apocalypse, napisane po narudžbini za londonsko pozorište Arcola, ali je ta premijera pomerena do ponovnog otvaranja britanskih pozorišta.

    Od Evropske autorske nagrade i Nagrade za inovativni dramski tekst (Heidelberg Stuckemarket, 2008) za dramu Fragile, Tena Štivičić je jedna od najcenjenijih autorki u evropskim pozorištima. Osim u Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, dve njene drame (Dvije i Svici) izvedene su i u Beogradu, upravo u Ateljeu 212.

    U drami 64 Tena Štivičić razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja. Onih sopstvenih, izneverenih, međusobnih, i onih koje im nameće društvo.

    Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebalo bi da su situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da zasnuju porodicu, ali na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, finansijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspevaju da naprave dete i da moraju da se upuste u proces vantelesne oplodnje, primorava ih da preispitaju i svoju vezu, i sebe same, i sva svoja uverenja. Situacije u koje ih to dovodi su smešne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

    U okviru bioskopskog programa Kulturnog centra Pančeva, do kraja novembra biće prikazana dva holivudska ostvarenja – sinhronizovani animirani film za decu “Enkanto: Magični svet”, od 26. Do 28. Novembra u 17 sati, i film “Večni”, od 26. Do 29. Novembra u 19.00 i 21.30.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]